У Хорошеві відзначили День Соборності України

День Соборності України – визначне державне свято, яке символізує єдність і соборність нашої держави. 22 січня 1919 року українці  заявили на увесь світ, що ми єдині й жодна імперія не зможе нас розділити. Традиційно цього дня жителі України  від Заходу до Сходу беруться за руки, формуючи ланцюг єдності. Цьогоріч  через пандемію створюють онлайн ланцюги єдності.

У Хорошеві представники громадськості, старостинських округів Хорошівської селищної ради, голова Володимир Столярчук, очільник Хорошівської районної державної адміністрації Анатолій Стужук, працівники установ та організацій громади відзначили День Соборності України, поклавши квіти до підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку. Вклонилися Великому Кобзарю, який усе життя мріяв про вільну, незалежну та соборну Україну і закликав до боротьби за її свободу і єдність.

Краєзнавець Ігор Цвіра виступив перед учасниками заходу і коротко розповів про складний шлях  України до соборності, згадав наших героїв-захисників, які сьогодні захищають єдність і незалежність держави від окупантів.

Слава Україні!

Прокрутити вгору