Свій шлях успішні хлопці розпочинали із музичної школи

Уміння правильно організувати свій час, встигати в короткий термін зробити максимум корисних справ, мобільність і відповідальність дуже цінуються в наше надшвидкісне століття. Музичні заняття виховують волю і дисципліну. Тут, як і в спорті, потрібні витривалість і завзятість. Навчаючись у двох школах (а навантаження у музичній школі прирівнені до загальноосвітньої!), діти звикають до планування часу, вчаться бути організованими та цілеспрямованими. Науково доведено, що заняття музикою стимулюють роботу мозку, розвивають пам’ять і логічне мислення. Займаючись на інструменті, дитина стимулює математичні здібності, вчиться просторово мислити.

Побутує думка, що потрібно ще в дитинстві визначитися з професією та не витрачати сил та енергії на зайві речі. А, можливо, саме такі хобі чи вподобання дитини і стануть її професією, або ж просто стануть у нагоді для становлення гарної особистості.

Історія піде про трьох наших земляків, колишніх вихованців музичної школи: Георгія Тартасюка, Олега Скоркіна та Василя Сівінського. Ці хлопці – здібні музиканти. Упродовж багатьох років вони грали у шкільному оркестрі при музичній школі, а Олег та Василь ще й у народному духовому оркестрі при Хорошівському будинку культури під керівництвом Іллі Дмитровича Горностая.

Сплинув час. Наше життя суттєво змінилося. І нехай музика не стала професією, та все ж дала основу для становлення успішних підприємців.

Заслужений працівник сільського господарства, очільник потужної бізнескомпанії Георгій Пилипович Тартасюк не полишив музику, не зважаючи ні на обставини, ні на обрану професію. Його вчителем у музичній школі по класу труби був Анатолій Дмитрович Кондратенко. Нині Георгій Тартасюк живе у Києві, проте він не забуває про свою музичну школу. По приїзду в Хорошів, завжди відвідує її. Багато допомагає школі: дарує музичні інструменти, виділяє кошти для ремонту приміщення та на придбання музичної літератури. І, звісно, не полишає грати. Його труба завжди із ним. Хобі залишилось на все життя і допомагає відволіктися від повсякденних труднощів, поринути у світ мистецтва.

Василь Володимирович Сівінський як підприємець зумів вирости з нуля. Нині він власник мережі продуктових магазинів у Хорошеві. Один із найулюбленіших місцевих підприємців. А заробив він повагу саме сумлінним ставленням до роботи. Щодня у магазини привозять свіжі продукти за доступними цінами. Часто є акції на різні товари. Обслуговують прекрасні продавчині, що завжди з повагою ставляться до відвідувачів. У період пандемії у приміщеннях магазинів виконуються всі вимоги безпеки. Відгуки від населення завжди позитивно-вдячні.

По можливості, Василь Володимирович допомагає тим, хто до нього звертається – багатодітним сім’ям, пенсіонерам, громадським організаціям тощо. А починав він свій життєвий шлях у музичній школі, коли ще юнаком учився грати на трубі в Іллі Горностая. Пізніше він закінчив Житомирське училище культури, та доля обрала для Василя Сівінського інший шлях – успішного підприємця.

Олег Олександрович Скоркін також був учнем Іллі Дмитровича Горностая по класу туби. Він гарно опановував музичне мистецтво, проте зробивши свій життєвий вибір, пішов підприємницьким шляхом. Нині кафе «Милосердя» знають не тільки у Хорошеві, але і в навколишніх селах та містечках. Олег Олександрович допомагає людям влаштовувати святкові події. Багато розповідати про роботу його закладу, організацію виробництва, приготування та обслуговування клієнтів працівниками не варто. Все завжди на високому рівні, кухня дуже смачна, страви подаються вчасно, обслуговуючий персонал привітний, працюють швидко та професійно.

Підсумовуючи вищесказане, зауважимо, що наші хлопці-музиканти, не зважаючи на всілякі труднощі, знайшли своє місце в житті і працюють на власний розвиток, на благо громади. І не виключено, що окрім інших чинників, музика сприяла у їх становленні як працьовитих, відповідальних, поміркованих людей, успішних бізнесменів.

Бажаємо усім героям нашої розповіді міцного здоров’я, щастя, сімейного благополуччя, мирного неба, подальшого розвитку і процвітання.

Петро Ющенко, староста народного духового оркестру Хорошівського будинку культури

Прокрутити вгору