«Активні парки – локації здорової України»

У рамках соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України» в Іршанську та Хорошеві відбулась низка фізкультурно-оздоровчих заходів.


В Іршанську це – «Велозаїзд у вишиванках». Захід розпочала координаторка Оксана Пасинкова, яка залучила усіх учасників до активної руханки, щоб розім’яти м’язи перед велопоїздкою. Активна команда проїхалася під українськими прапорами головними вулицями Іршанська, демонструючи свої вишиванки. У селі Старики відвідали музейну кімнату сільського побуту. Господиня музею Надія Васянович провела чудову екскурсію, а потім пригощала трав’яним чаєм із козиним сиром. Перед поверненням до Іршанська учасники відвідали місце поховання загиблих воїнів-земляків Олексія Богуша та Олексія Котюка, хвилиною мовчання вшанували їхню пам’ять. На місцевому кладовищі відвідали меморіал жертвам Голодомору та політичних репресій, який був установлений у 2022 році.


У Хорошеві теж відбувся велопробіг, який організувала Ірина Сівінська, а координатором був Олег Пашков. Його учасники також, окрім велоподорожі з вітерцем, мали ще й цікаву екскурсію від краєзнавця Ігоря Цвіри.


Маршрут велопробігу – затоплений кварцовий кар’єр, шоста шахта, нова дробилка, Теренецький кар’єр.


Раніше в рамках цієї програми відбулося декілька різних навчально-тренувальних заходів на локації «Активні парки» та на стадіоні.


Підготував Артем Поліщук

Прокрутити вгору