У громадах вшанували матерів, дружин загиблих захисників, родини

Травень багатий на різні свята. Проте найтеплішими із них є Свято матері, який в Україні відзначають у другу неділю місяця, та День родини.
Від того, наскільки шанована в державі жінка, яка виховує дітей, родина, яка плекає майбутнє, можна визначити ступінь культури й благополуччя суспільства. Щасливі діти ростуть в дружній родині й під опікою щасливої матері.

12 травня вшановували матерів та родини в багатьох громадах. Зокрема в малому залі Хорошівського будинку культури відбувся урочистий захід.
Привітати усіх від місцевої влади прибув заступник Хорошівського селищного голови Сергій Засімчук.


Спільною молитвою привітав із святом депутат Хорошівської селищної ради Валентин Недзельський. Разом із своєю родиною вони заспівали зворушливу пісню про мамину молитву.
Тематичні пісні, вірші, танці у виконанні солістів Віталія Райковського, Олени Матвієнко, Романа Шостака та аматорських колективів: зразкового дитячого танцювального колективу «Кольорові пташки», театральної студії «Феєрія», хореографіного колективу будинку культури – торкнулися серця кожного глядача у залі.


Хвилиною мовчання вшанували усіх, хто загинув у боротьбі за Україну.
Під час святкового заходу подарунками та квітами відзначили матерів та дружин загиблих воїнів, багатодітних матерів, батьків опікунів, сім’ї, які створили будинки сімейного типу.
Ведучою заходу була Ірина Слобожан.


В Іршанській територіальній громаді в школі мистецтв відбувся концерт «Мати, Весна, Україна в серці у кожного». Були запрошені матері та дружини загиблих воїнів.
Зі словами вдячності, шани звернувся до них селищний голова Сергій Сахненко.
Особливу чуйну атмосферу створили художні колективи та вихованці школи мистецтв та окремі виконавці. Відповідальною за проведення концерту була викладачка Світлана Коврига, яка разом із Володимиром Кайдаловим провели цей захід.


У Новій Боровій До Дня Матері відбувся благодійний концерт Лєни Дарк. Працівники Центру культури і дозвілля запросили на захід мам і дружин загиблих воїнів, вшанували їх, а також вклонилися усім мамам, хто виховує діток, хто працею чи молитвою підтримує захисників.
Підготувала Світлана Федоренко

Прокрутити вгору