Чи будемо жити на сміттєзвалищі?

Питання збору та утилізації твердих побутових відходів, на жаль, залишається гостро актуальним. Особливо, коли ми знаходимо побутове сміття зовсім не там, де воно мало би бути. Є у Хорошеві сміттєзвалище. Воно не ідеальне. Проте це місце, де сміття має бути локалізоване. Його сюди вивозить і комунальне господарство, забираючи з баків біля житлових будинків, і господарі домоволодінь. Проте, в якому б напрямку ми не йшли за територію селища, – скрізь по лісках, лісосмугах та й на відкритій місцевості ми побачимо купи сміття, яке люди вивозять і викидають, де їм заманеться. Тут можна побачити і мішки з усіляким непотребом, і використані дитячі підгузки, і будівельне сміття, і що завгодно.

Нещодавно в мережі «Фейсбук» наш земляк, активний свідомий громадянин Дмитро Гарбар підняв проблему безвідповідальності наших жителів, які засмічують навколишнє середовище. Він провів ціле розслідування, проте підтримки від зацікавлених органів, на жаль, його розслідування не набуло. Він разом зі своїми синами приїхав і прибрав частину сміття, яке було розкидане поблизу дороги на улюблене багатьма місце відпочинку – водойму «Марічка». А ще він виступив із ініціативою до співгромадян вийти в середу, 17 квітня, і прибрати спільно цю локацію. У мережі «Фейсбук» було багато коментарів і перепостів, проте на прибирання прийшли лише 8 людей, із них четверо – родина Гарбарів.

За дві години роботи зібрали разом понад два причепи сміття. Дмитро власним транспортом вивіз його на сміттєзвалище. Іще родина Гарбарів пригостила усіх учасників та учасниць прибирання домашніми смаколиками.
Дякуємо усім небайдужим за працю. І вкотре звертаємося до жителів громади з проханням відповідально ставитися до збереження навколишнього середовища та грамотно утилізувати побутові відходи.

Надія Панченко

Прокрутити вгору