Центр дитячої та юнацької творчості має вагому добірку творчих перемог і досягнень

У Хорошівській громаді, за інформацією відділу освіти, загалом позашкільним навчанням охоплено 276 дітей у 18 гуртках, з них науково-технічним напрямком (2 гуртки) охоплено 31 вихованця, художньо-естетичним (13 гуртків) – 200 вихованців, фізкультурно-спортивним (1 гурток) – 15 вихованців, національно-патріотичним (1 гурток) – 15 вихованців, екологічним (1 гурток) – 15 вихованців.

Осередком творчої позашкільної роботи є Хорошівський центр дитячої та юнацької творчості. Упродовж періоду з літа 2023 до літа 2024 року заклад активно працював, і чимало його вихованців і вихованок досягали високих результатів у творчій праці.
Є низка перемог всеукраїнського рівня.
Зокрема, гуртківці закладу взяли участь у чотирьох всеукраїнських виставках-конкурсах. Із них у виставці-конкурсі «Знай і люби свій край» Аліса Мельник виборола Диплом другого ступеня у номінації «Народна лялька» та Уляна Скаківська здобула Диплом третього ступеня у номінації «Вишивка». У Всеукраїнському конкурсі «Стильний папір» Дар’я Остапчук отримала Диплом першого ступеня.


Здобутки у виставках-конкурсах обласного рівня.
У фотоконкурсі «Моя Україна» Анастасія Ворончук-Кучер стала абсолютною переможницею в номінації «Макро-мікрофото».
Вероніка Гребенюк виборола Диплом третього ступеня у номінації «Ошибана» у виставці «Осінні фантазії».
У виставці-конкурсі «Зимова казка» Аліса Мельник здобула Диплом другого ступеня у номінації «Вертеп».
Абсолютною переможницею у номінації «Архітектура» у Виставці-конкурсі з початкового технічного моделювання стала Олена Кириленко.
Кілька перемог здобули вихованці гуртка з паперопластики у виставці-конкурсі «Стильний папір»: за вбрання «Червоні пташенята» Дар’я Остапчук отримала абсолютну перемогу. Дарина Семенюкова – Диплом першого ступеня за вбрання «Мелодія зеленого», Вікторія Калініченко – Диплом другого ступеня у номінації «Пташиний рай».
Наталія Нонік у виставці-конкурсі «Космічна фантазія» здобула Диплом третього ступеня у номінації «Образотворче мистецтво».


В обласному етапі Всеукраїнського конкурсу «Зоологічна галерея» Анна Стогодюк за роботи «Рожевий ранок пантери» і «Вечірній спів солов’я» виборола Диплом першого ступеня.
В обласному турі другого Всеукраїнського екологічного конкурсу дитячого малюнка «Майбутнє планети – у наших руках» Олена Петрахаус отримала Диплом першого ступеня за роботу «Лелечий край».
Маргарита Опанасюк виборола Диплом першого ступеня у номінації «Бісероплетіння» за виготовлений гердан «Оберіг» в обласній виставці-конкурсі «Знай і люби свій край».
Хорошівський центр дитячої та юнацької творчості постійно бере активну участь у житті громади, у переважній більшості всіх масових заходів: постійно влаштовує виставки робіт, проводить майстер-класи для дітей, в тому числі й з виготовлення малюнків, оберегів для воїнів-захисників. Зокрема, у благодійних заходах зі збору коштів на Сили Оборони України вихованці та керівники гуртків завжди беруть активну участь, а також щоквартально збирають і відправляють посилки воїнам-захисникам.
Зичимо і вихован-цям/-кам, і керівни-цям/-кам гуртків подальших високих перемог та досягнень у творчій праці й розвитку здібностей наших дітей.

Підготувала Світлана Федоренко

Прокрутити вгору