Дворищенська футбольна команда «Зоря» відзначає 50-річчя

У Дворищах ювілей: футбольній команді села виповнюється 50 років. Упродовж пів століття наші футболісти працювали, тренувалися, здобували перемоги і кубки. Були й активні періоди у житті команди, були й часи затишшя. Але сьогодні ми з радістю вітаємо всіх футболістів «Зорі» – сьогоднішніх і ветеранів, а також згадуємо тих, кого вже немає з нами.
Наша команда заснована в далекому 1974-му році. У свій час головною рушійною силою у створенні команди, її підготовці та здобутті спортивних перемог став Михайло Іванович Приймак. Він працювала у команді 40 років. Був і гравцем, і наставником, і спортінструктором.

У Дворищах проживають перші футболісти – ветерани команди – Віктор Муравицький, Андрій Голяченко, Віктор Конопчук. Уся дворищенська футбольна спільнота вітає старших колег із 50- річчям улюбленої команди. Зичимо нашим ветеранам футболу довгих років життя, ще порадіти і за перемоги улюбленої команди, і за Перемогу України у цій тяжкій війні! Щиро дякуємо їм, що свого часу щедро передавали молодшим свій досвід і секрети майстерності.

Молодше покоління теж відзначилося активністю, великою кількістю проведених ігор і здобутих перемог. Вони були переможцями в чотирьох чемпіонатах тоді ще Володарськ-Волинського району, завойовували призові другі місця, двічі – треті місця, а також виграли двічі «Кубок осені».

Зараз завдяки тому, що команду «Зоря» потужно у всьому підтримує староста Дворищенського округу Валерій Паляниця, команда оновилася. Прийшли молоді гравці, які вже теж чимало встигли. У 2023-му році здобули друге місце у чемпіонаті Іршанської громади з футболу, а також другі місця в турнірах з футзалу Іршанської та Новоборівської громад.
У 2024 році «Зоря» виборола перше місце у Кубку з мініфутболу Новоборівської громади, який проводився на честь загиблого Героя Ігоря Прокопчука. Нещодавно наші футболісти у першості Черняхівської громади здобули почесне четверте місце.

Земляки неймовірно тішаться, що команда розвивається, грає, перемагає.
Але усі ці здобутки досягаються за постійної вагомої підтримки небайдужих краян. У 2024 році великий внесок у підтримку команди зробив наш земляк Роман Радчук – директор будівельної фірми. Він придбав футболістам нову форму, допомагає з ремонтом стадіону.

Постійно підтримують команду також представники малого і середнього бізнесу: Віктор Данюк, Людмила Чайківська, компанії «Землі Житомирщини» та «Ємільчине Агро Ком», а також Хорошівське лісництво. А наші спортсмени радують усіх своїми здобутками, бійцівським характером та планами на наступні перемоги.
Сергій Іщук, ветеран команди

Прокрутити вгору