Хорошівська громада отримала
два комплекти Starlink

Як повідомляє голова Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко, нещодавно 26 громад Житомирщини отримали 40 комплектів Starlink, які допоможуть забезпечити надійний та безперебійний інтернет-зв’язок у Пунктах Незламності. Серед них Хорошівська територіальна громада отримала два комплекти Starlink.


Це стало можливим завдяки співпраці Житомирської обласної військової адміністрації (ОВА) з Міністерством цифрової трансформації України та польськими партнерами й благодійниками.
Комплекти розгорнуть у Пунктах Незламності громади й використовуватимуть у разі відсутності електропостачання більш як 24 години.


Термінали Starlink допоможуть посилити теперішню Інтернет-мережу Пунктів та у разі надзвичайної ситуації допоможуть зв’язатися з екстреними службами, отримати важливу та, найголовніше, перевірену інформацію.


«Це не остання партія обладнання, яке області передають міжнародні друзі. Найближчим часом очікується поставка ще однієї великої партії супутникового обладнання з Німеччини», – повідомляє сайт ОВА.


Наші журналісти звернулися за коментарем із цього приводу до Хорошівського селищного голови Володимира Столярчука: «Ми робили заявку на два термінали Starlink. Нам їх і надали два. Вони мають бути в Пунктах Незламності. Один ми вирішили надати в Хорошівський будинок культури, а другий – в інший Пункт Незламності за потребою. Добре, що ця техніка мобільна. Якщо, наприклад, у Хорошеві буде з електропостачання, а в іншому населеному пункті воно буде відсутнє понад 24 години, то комплект Starlink ми перемістимо туди, де він буде потрібніший. Вирішуватимемо за ситуацією», – сказав очільник громади.


Підготувала Світлана Федоренко

Прокрутити вгору