Хорошівська громада приймала гостей із Швейцарії

У суботу, 9 березня, у Хорошівській громаді побували гості зі Швейцарії. Потрапили вони сюди через приятельські стосунки начальника відділу культури селищної ради Олега Шишука і депутата Житомирської районної ради Володимира Виговського, який є організатором культурно-просвітницьких та благодійних заходів, у тому числі й міжнародних та активно займається волонтерством. Зокрема, паном Володимиром спільно із заслуженим артистом України Олександром Яремчуком налагоджено співпрацю з Асоціацією «Cholidéro chin Frontêre» («Солідарність без кордонів», Швейцарія), яка здійснює потужну гуманітарну підтримку деяким громадам в Україні, у тому числі на Житомирщині.

Наші гості за час перебування в Україні відвідали також Житомир, Київ, Бородянку та село Мощун у передмісті столиці.
Зважаючи на давні дружні та творчі стосунки Володимира Виговського та Олександра Яремчука з Олегом Шишуком виникла ідея познайомити своїх швейцарських друзів з визначними місцями Хорошівської громади та селища.

Саме Олег Петрович організував екскурсію-подорож для гостей. Його підтримала селищна рада. З гостями спілкувалася секретар Хорошівської селищної ради Лариса Головач.
Ось як про поїздку розповідає сам Володимир Виговський на сторінці й мережі «Фейсбук»: «Наших гостей просто вразили масштаби одного з найбільших кар’єрів з видобутку граніту у Європі – Лезниківського кар’єру – та технологія обробки цього благородного каменю. З гостями поспілкувалися керівники компанії «Лезниківський кар’єр» Володимир Горба, Дмитро Білобров  та подарували оригінальні гранітні сувеніри.
Не менше захоплення викликало і відвідання Музею коштовного і декоративного каміння, також унікального, аналогів якому немає у Європі.

Знайомство з дарами місцевих надр завершилось спілкуванням із майстрами художньої обробки самоцвітів, які за доброю хорошівською традицією також залишили на пам’ять друзям-волонтерам невеличкі символічні сувеніри власного виробництва.


Ділова частина відвідин відбулася у пожежно-рятувальній частині Хорошівської громади. Враховуючи, що наші партнери представляють ще й добровільну пожежно-рятувальну команду у своєму муніципалітеті Валь-де-Шармей кантону Фрібург, то розмова відбулася змістовною і практичною.

Завершилось перебування у гостинному Хорошеві у місцевому будинку культури, який сміливо можна назвати Палацом, враховуючи, що він є пам’яткою архітектури місцевого значення, та у якому діє 23 аматорські творчі колективи, студії, гуртки та клуби.
Дякуємо за організацію змістовного перебування на Хорошівщині пану Олегу Шишуку».
А ми, жителі громади, втішені тим, що іноземці отримали приємні враження й нові знання про Україну, нашу громаду, про її людей і повезли цей позитивний образ додому, в Швейцарію. Ось така «народна» дипломатія сприяє формуванню правдивого позитивного образу нашої держави в Європі і світі.

Підготувала Світлана Федоренко
Фото Володимира Виговського

Прокрутити вгору