Хорошівські ліцеїсти на благодійному ярмарку збирали кошти воїнам ЗСУ

Цьогорічний Перший дзвоник в Україні особливий. Адже учні розпочали новий навчальний рік в умовах війни. Діти й дорослі за час, що триває повномасштабне вторгнення російської армії, спрямовують усі сили й власні ресурси на допомогу українським воїнам.

Для учнів самоврядування ліцею №1 Свято знань розпочалося з організації та проведення благодійного ярмарку-розпродажу на підтримку воїнів «Наближаємо Перемогу разом». На алеї неподалік приміщення закладу облаштували торгову зону. Поставили скриньку для благодійних внесків та банери із закликами про захід. Розставили столи, де розмістили товари. Тут можна було придбати домашню випічку, м’які іграшки, різноманітні вироби з бісеру, в’язані речі, книги, картини тощо. Особливу увагу привертали поробки Єлизавети Ігнатенко. Дівчина виставила на продаж паперові моделі Одеського оперного театру, Тауерського мосту у Лондоні, Храму Святого Сімейства у Барселоні та інші. Їй вдалося продати вироби на суму 1000 грн. Дівчинка одразу вкинула їх у скриньку на благодійність. За час, поки тривало свято Першого дзвоника для перших й одинадцятих класів, дівчата продали товарів на суму 7000 грн.
Наступного дня, коли навчання розпочалося для усіх ліцеїстів, на двох великих перервах допродали усі речі, які залишилися. Загалом вдалося зібрати 9 000 гривень. – Вирішили на виручені з ярмарку кошти придбати вісім тактичних флісових кофт. У вівторок 6 вересня отримали покупку й передали їх волонтерці Анастасії Чирко. Вона у середу відправила Новою поштою пакунок нашому земляку, воїну-захиснику Юрію Дудку: п’ять кофт та випічку від ліцею. Решту кофт, дитячі малюнки та печиво Анастасія найближчим часом передасть побратимам Дмитра Падалка. Дякуємо усім, хто долучився до доброї справи, – розповіла Любов Дем’янчук, педагогиня-організаторка ліцею.
Юрій Дудко із родиною проживає у Хорошеві. Нині чоловік захищає від ворожої навали українську землю на Сході країни. Перебуває у самому пеклі війни. Допомога від юних хорошівців для пана Юрія і його побратимів стала вагомою підтримкою.
Завдячуючи нашим захисникам і захисницям, які щоденно стримують і відвойовують захоплені ворогом території, українські діти мають можливість учитися й здобувати нові знання.
Підготувала Ірина Сівінська

Прокрутити вгору