Хорошівський селищний голова Володимир Столярчук про оперативну обстановку станом на 4 березня

Добрий день. Сьогодні 4 березня. Наша армія продовжує бити ворога під керівництвом головнокомандувача Володимира Зеленського. Було два дні більш-менш тихо. Тепер, я думаю, ворог перегрупувався. Проте це агонія скаженого звіра. Я думаю, що перемога буде за нами, як би вони не старалися.https://www.facebook.com/groups/1438165276253946

Що стосується оперативної обстановки. Була тривога в Коростені. Біля військової частини та залізничного депо впали 2 бомби. На даний момент інформації по жертвах нема. Спілкувався з Лугинами, Олевськом – кажуть, що все спокійно.

У нас усі служби працюють у штатному режимі.

Вчора їздив у військову частину, вирішував деякі питання по озброєнню. Подивився по блокпостах. Там, де стоять військові, блокпости міцні. Думаю, що вони зможуть виконувати функції, на які розраховані. Наша охорона продовжує свою контрдиверсійну роботу, несе службу у звичному режимі. Блокпости наші теж будувалися під наглядом і за рекомендаціями військових. Думаю, що вони теж можуть виконувати ті функції, на які розраховані. Ми будемо зміцнювати наш укріпрайон, перекривати дороги.

З сьогоднішнього вечора на блокпостах будуть таблички «Обережно! Міни!». Йде інженерне укріплення блокпостів, тому не треба там ходити просто так, тому що можна нарватися на дуже великі неприємності й небезпеку. Прошу поставитись дуже серйозно до цього.

Щодо коктейлів молотова. Прошу бути дуже обережними. Поводьтеся з ними акуратно. Їх на сьогодні досить.

Є перебої з паливно-мастильними матеріалами. Військові себе забезпечують. Ми частково допомагаємо.

У ці дні у нас з’явиться більше озброєних людей. Прошу поставитися до цього спокійно. Має зайти ще певна кількість зброї. Ви про це будете знати.

Дуже дякую всім за допомогу. Коштів у нас уже близько 140 тисяч. Частину потратили, а частину маємо використати на закупку, в т. ч. і за кордоном, необхідних речей, для укріплення та захисту нашої територіальної оборони.

Допомагають наші волонтери, а також і з-за кордону зібрали допомогу. Серед них – наші побратими із Ожиша. Маємо забрати вантаж.

Наша повітряна оборона працює. Збиває велику кількість ракет, які направлені на наші населені пункти.

Думаю, що всі вже визначилися з місцями, де ви будете переховуватися в разі сигналу повітряної тривоги, який за необхідності надійде у нас по гучномовцю з будинку культури і церковних дзвонах. Якщо комусь зовсім немає куди йти в разі небезпеки, ми вам знайдемо укриття. Проте давайте без паніки. Думаю, що не варто сьогодні переходити жити в погреби, у сховища. Поки що немає сенсу. Думаю, його і не буде.

Так, є важкі моменти по Україні. Наші доблесні воїни мужньо нас захищають. Ворог видихається. Як би хто не казав, а вже 30 рефрижераторних вагонів стоїть із 200-ми, щоб везти їх назад у їхнє лігво. Тому я думаю, що все буде добре.

Хто бачить, що морально не справляється, особливо жінки. Приходьте в будинок культури, там плетуть маскувальні сітки. Там будете серед людей зайняті роботою – це допомагає справитись із тривогою.

Паніка – те, чого найперше добивається ворог. Він не справляється з нашими військовими, б’є по цивільних, щоб сіяти паніку.

Я впевнений, що ми переможемо. Все буде Україна! Слава Україні!

Підготувала Надія Панченко

Прокрутити вгору