Інформаційний супротив. 6

Мінус дав окупанта

… Два російських окупанти забрели до музею. По їхньому зовнішньому вигляду (із кишень стирчали качалки ковбаси), зрозумів, що недавно «звільняли» продовольчий магазин… https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=5069956853083738&id=100002084214841

  • У тєбя водка єсть, ато ми за рєбятамі нє успєлі…
  • Звичайно, у мене є найкраща у світі самогонка і наші поліські грибочки на закуску, та ще й паляниця, – а собі подумав, що українці часто перемагали ворога не лише хоробрістю, але й розумом і хитрістю. Я вас зараз паскуд і напою, і нагодую.
  • О, прєкрасно. А ми знаєм, што такоє паля… ну ти понял, нам Скабєєва по теліку рассказивала.

Вони вальяжно сіли до столу, а я пішов до кімнати, де зберігались музейні предмети – консервна продукція місцевого овочесушильного заводу.

  • Це поліські опеньки, які добре смакують до самогону, а ось паляниця до чаю, – показую другу скляну банку із полуницею.
  • А еті гріби нє просроченниє? Смотрі мнє, нам гаварілі, што нас, освободітєлєй, будут харашо карміть.
  • Та ні. Наші опеньки були зібрані у чистих поліських лісах ще до аварії на Чорнобильській атомній станції і за розрахунками учених з кожним роком стають усе смачнішими та якіснішими, – якось на їхній язик перевів.

Вони випили по стакану самогону (один дід приніс, а я його використовую для протирання експонатів), сказав їм, щоб ковбасу не їли, бо ще знадобиться під час «асвабождєніі украІнцєв от бандєров». Тому вони добряче закусили опеньками (закрутка від 1982 року виробництва), а я все припрошував та прохав набирали повніше у ложки нерадіаційні грибочки. Від чаю відмовились, бо «фрукт-паляниця» краща за якийсь невідомий чай у пакетику. Не подякувавши, задоволені та п’яні, почимчикували з музею у темряву поліської ночі.

… Рано-вранці, офіцер стояв над двома трупами окупантів:

  • Я жє вам, мля, гаваріл, мля, нє нажіраца, мля… Нам єщьо, мля, асвабаждать і асвабаждать Украіну, мля, ат бандєровцев. Падгатовь пахаронку, – звернувся до підлеглого, –  на абоіх і напєші, што пагіблі смєртью храбрих в нєравном баю з пьятью…, нєт дєсятью бандєровцами.

… Задзеленчав будильник і я проснувся.

Смерть окупантам! Україна переможе!

Олександр Голяченко

Прокрутити вгору