Інформаційний супротив. 125

Західні партнери у захваті від бойових дій українських вояків, особливо «шаманів».  Навіть щоденна англійська газета «Таймс» – одне з найвідоміших світових видань, опублікувала статтю про них.

Військовослужбовці елітного підрозділу українських сил спеціальних операцій провели низку успішних диверсій у глибокому тилу російської армії на території рф. Українські військові брали участь у знищенні складів боєприпасів і нафтобаз, повідомляє The Times з посиланням на неназваного представника військової розвідки України.

«Точні цілі спецпризначенців засекречені, але факт існування таких рейдів пояснює саботаж на російських нафтопереробних заводах, складах боєприпасів та комунікаційних мережах», – пише видання.

Українських військових закидали на російську територію за допомогою вертольотів. Росіяни так і не зрозуміли, як ці диверсії відбуваються. За даними журналістів, йдеться про батальйон «Шаман». Це 10-й загон спецпризначенців штурмової та розвідувальної частини української військової розвідки, у який приймають тих, хто проходить виснажливі випробування. Бійці мають навички у дайвінгу, стрибках із парашутом та альпінізмі.

«Найцікавіші місії відбуваються у тилу ворога. Це встановлення вибухових речовин за лінією фронту, за кордоном», – розповіли бійці з позивними «Красунчик» і «Двадцять два» – 25-річні сержанти, які воюють з рф від початку її вторгнення у 2014 р.

Місія батальйону «Шаман» – знищення інфраструктури, яка є життєво важливою для бойових дій Кремля. Для цього провели кілька таємних рейдів. На територію росії спецпризначенців уночі закидав гелікоптер, перетинаючи кордон на низькій висоті.

«Члени батальйону воювали пліч-о-пліч з американськими та британськими колегами в Афганістані. Ми посилаємо їх для виконання найскладніших завдань, тому що вони найкращі та найсміливіші. Вони надзвичайно важливі для військових дій», – заявив розвідник на умовах анонімності.

Водночас елітні спецпризначенці беруть участь не лише в атаках у тилу. Серед їхніх завдань також є координація менш досвідченої піхоти та участь у боях в Україні. Зокрема вони першими «зустрічали» російських спецпризначенців на аеродромі у Гостомелі, зачищали село Мощун під Києвом і брали участь у всіх важливих битвах у районі столиці.

Слава бійцям ЗСУ! Слава воякам батальйону «Шаман»!

Олександр Голяченко

Прокрутити вгору