Інформаційний супротив. 142

Маленька дівчинка Ліза, яку вбили ₚосіяни вчора у Вінниці, стала промінчиком Сонця. «Вибач нас, крихітко, що не уберегли», – написали фахівці ДСНС.

Наслідки ракетного обстрілу Вінниці станом на 22:00, 14 липня 2022 р.:

  • 23 людини загинули, зокрема троє дітей;
  • 117 людей звернулися по допомогу;
  • 66 людей госпіталізовані, зокрема троє дітей;
  • 34 поранені людини перебувають у важкому стані, пятеро – у критичному;
  • триває пошук ще 39 людей, з якими зник зв’язок.

***

Коли я чую від деяких впливових країн світу в офіційних виступах їх представників, зокрема на радбезі ООН, не про російськи удари ракетами по мирних мешканцях, а про «необхідність пропорційного застосування сили»; не про неспровоковану російську війну проти України на знищення, а про «обидві сторони мають припинити стріляти»; не про те, що треба негайно згуртуватися ВСІМ країнам, щоби не допустити руйнування міжнародних правил і норм, а про «необхідність врахування інтересів», – розум мій підказує, що це просто їх цинічна позиція в стилі «реал політік».

Але цьому треба покласти край. Хоча б спробувати.

– МЗС України та наші посольства в країнах перебування мають розсилати у всіх цих країнах ЩОДЕННО пакети інформації з фактами, фото, відео, свідченнями і фіксацією російських злочинів.

– Журналісти мають ставити питання послам цих країн, чому така позиція фактичного підігрування агресорам і терористам?

– Під посольствами цих країн після таких заяв кожного разу мають стояти демонстранти.

У нас є дипломати, які ставлять різкі запитання союзникам і партнерам. У нас викликають в МЗС для пояснень керівників дипмісій дружніх країн. А де така ж сама відкрита і наступальна позиція в Китаї, у Бразилії, в Індії, в ПАР? Зрозуміло, що вони зразу свою позицію не змінять, але інформаційна робота, постійна присутність послів у місцевих медіа, публічне апелювання до їх ролі у міжнародній системі і т.п. могло хоча би зафіксувати нашу позицію більш публічно. А там, можна і далі просуватися – «вода камінь точить».

© Валерій Чалий (Valeriy Chaly) 

Підготував Олександр ГОляченко

Прокрутити вгору