Інформаційний супротив. 162

Відомі артисти, актори, інші знаменитості підтримують Україну у її боротьбі із російськими загарбниками.

У цьому списку легендарна Лайма Вайкуле.

Нещодавно у місті Паланга проходив сольний концерт латвійської співачки.  У якийсь момент Вайкуле вийшла зі сцени, а повернулась несучи в руках великий прапор України. Разом із музикантом Янісом Стібелісом вони розвернули його серед глядачів.
 Після концерту Лайма прокоментувала свій вчинок, що просто не змогла вчинити інакше та поки росія стріляє по людях в Україні, вона не буде там виступати з концертами.

«В Латвии нет людей, которые поддерживают эту вoйнy. Мы вот с вами спокойно смотрим на небо, а в это время по Украине paкeты запускают», — заявила Лайма Вайкуле.
 ***

Лайма Вайкуле народилася 31 березня 1954 р. у латвійському місті Цесіс. У віці 12 років вперше виступила на сцені. Після закінчення восьми класів середньої школи вступила до медичного училища. В 15 років, пройшовши конкурс, стала солісткою Ризького оркестру радіо і телебачення під керівництвом Раймонда Паулса.

Від 1979 р. виступала у вар’єте «Jūras pērle». У 1984 р. втупила до Державного інституту театрального мистецтва на режисерське відділення (м. москва).

Запам’яталась глядачам виконанням пісень «Вернисаж», «Еще не вечер», «Я вышла на Пикадилли», «Я за тебя молюсь», інші.

Олександр Голяченко

Прокрутити вгору