Педагогині Добринської гімназії Юлія Сидоренко та Альона Ковальчук стали переможницями Всеукраїнського творчого марафону

В умовах збройної агресії рф проти України росія на найвищому державному рівні активно просуває фейковий образ своєї держави. Та українці знають власну історію і знають усю правду, адже Україна має більш ніж тисячолітню історію державотворення. Тому організатори Громадська організація «Інвестресурс», за підтримки «Star Fest» та Sveriges Television (Шведська громадська телекомпанія), вирішили відкрити третій Всеукраїнський творчий марафон, присвячений новому важливому святу в сучасній українській історії – Дню Української Державності.
Проходив він із 25 червня по 28 липня в онлайн-режимі.
У творчому марафоні брали участь колективи та виконавці й виконавиці з усієї України, незалежно від віку та рівня виконавської майстерності. Конкурсанти(-тки) представляли свої роботи у таких жанрах: хореографічне, вокальне, хорове, циркове, театральне мистецтво, художнє читання, естрадні мініатюри, театри мод, інструментальне виконавство, декоративно-ужиткове мистецтво, фото-, відеомистецтво, комп’ютерна графіка, пісочна графіка, образотворче мистецтво.
Благодійні внески від конкурсантів організатори передали у фонд допомоги дітям, які постраждали під час війни в Україні.
Учасники(-ці) знімали чи фотографували свої роботи, які мали віддзеркалювати українську сутність, історію та традиції, затим оприлюднювали їх на каналі ютуб та поширювали на сторінці організаторів у соціальній мережі facebook. Оцінювало представлені роботи професійне журі.
Долучилися до Всеукраїнського творчого марафону Юлія Сидоренко та Альона Ковальчук – педагогині Добринської гімназії Іршанської селищної ради. Пані Юлія заспівала українську пісню «Черемшина».

– Як тільки дізналася про те, що має проходити благодійний конкурс, одразу вирішила взяти у ньому участь, аби внести свою частку в допомогу діткам, які постраждали від російсько-української війни. Із вибором пісні для марафону не вагалася. Обрала «Черемшину», бо її любить у моєму виконанні чоловік. Нині він мужньо боронить незалежність нашої держави на фронті, – ділиться Юлія Сидоренко
А от пані Альона представила дві роботи: перша «Де би не була, не забуду дім», друга – малюнок на склі «Червоний мак».

– Із перших днів повномасштабного вторгнення росїї, аби убезпечити свою дитину, я змушена була евакуюватися за кордон, – розповідає Альона Ковальчук. – Ми з донькою дуже тривожилися, сумували за рідними, які перебували в Україні, адже неподалік від них відбувалися бойові дії. Усі свої переживання я відтворювала на папері. Так народилася картина «Де би не була, не забуду дім», яка виконана пастеллю на папері формату А2. Якось до рук потрапила прозора пляшка, і я вирішила зобразити на ній червоний мак. Адже в українських піснях, козацьких думах співається про те, що мак цвіте там, де проливалася козацька кров. А ще червоний мак – символ пам’яті жертв усіх військових та цивільних збройних конфліктів. Так народилася друга конкурсна робота.

У соціальній мережі роботи педагогинь набрали чимало лайків та схвальних відгуків. Журі також високо оцінило творчі доробки жінок. Зокрема, у номінації «вокал» Юлія Сидоренко здобула перше місце, Альона Ковальчук у номінації «образотворче мистецтво» за свої роботи також виборола два перші місця.
Вітаємо учасниць із заслуженою перемогою! Зичимо мисткиням і надалі брати участь у нових творчих проєктах та неодмінно здобувати призові місця!
Ірина Сівінська

Прокрутити вгору