Інформаційний супротив. 204

У звільненому від окупантів селі Богородичне на Донеччині відбувалися жахливі речі. російські військові тут убивали мирних громадян, деякі з тіл було знайдено без голів.

Як розповів ТСН військовий журналіст Олексій Кашпоровський, від побаченого у селі він був шокований.

Українськівійськовізайшли до села вранці, а я приїхав по обіді. Убитихокупантамимісцевихбулопівдесятка, але, наскількизрозуміло, цебувлише початок. Цебулиті, чиїтілазібраливздовж дороги. На вулицяхбуввідчутнийтрупний запах” – розповів він. він.

За словами журналіста, окупанти обікрали церкву, в якій жили та гадили. Деякі ікони з неї знайшли в полі. Грабували рашисти й житлові будинки, у людей забирали навіть їжу та худобу.

Усамійцерквіросіяни жили ізберігалибоєприпаси. Втікаючи, вони їхпідпалили. Напевно, сподівалися, що все цевибухне. Але цього не вийшло, і десантниками дістався великий арсенал. Ізсамої церкви росіянивкралиікони. І обібрали все, щотількиможна. . За царськоюбрамою просто влаштували нужник”, – додав Кашпоровський.

Також мешкали окупанти і в місцевій школі. За словами журналіста, після цього місце швидше нагадує якийсь табір бомжів.

“У кутку бійці “другоїарміїсвіту” влаштували “місцекохання” – кількаматраців на підлозі, крем для рук та російськіпорнографічніжурнали. Думав, такевжедвадцятьроківніхто не друкує”, – додав він.

Підготував Олександр Голяченко

Прокрутити вгору