Інформаційний супротив. 251

Знаєте, як один відомий український журналіст і блогер розшифрував абревіатуру сумно відомої недодержави рф? По-сучасному і просто – росія фашистська.

Від себе додам, що цю потвору варто б називати  «рфт» – росія фашистсько-терористична.

Сьогодні пропоную пройтися їхньою історією.

Частина I.

***

1. Державу із назвою московія цар петро І перейменував у росію аж у XVIII столітті, в 1721 році.

2. Плем’я мокші назвало свою річку Москва. А переклад цієї назви з мови мокші звучить як “брудна вода”. Будь-які інші мови світу не можуть перекласти слово “москва”. Слово “кремль” – татарське й означає “укріплення на височині”.

3. У середньовіччі всі картографи Європи писали й проводили кордон Європи вздовж кордонів Русі, а Русь – це територія нинішньої України. московія – улус, зі своїми фінськими народами завжди була складовою Орди. Її Європа справедливо відносила до Азії.

4. московія (росія) платила данину кримському хану – своєму суверену й господарю, який був правонаступником Золотої Орди, аж до 1700 р. Цар московії зустрічав кримського посла на Поклонній горі, садив його на свого коня, а сам ішов пішки в Кремль, ведучи коня із кримським послом. Садив його на свій трон і ставав перед ним на коліна.

5. У 1610 році в московії на борисі годунові (мурза Гудун) закінчилася династія Ченгізідів (родичі Чингісхана). На трон звели Олексія Кішку з фінського роду Кобили, а при вінчанні його в царство церква дала йому призвіще Романов, який нібито прибув з Риму правити московією.

Закінчення буде.

Олександр Голяченко

Прокрутити вгору