Військові дякують Іршанській громаді

У День захисників і захисниць України в Іршанську відбулись урочисті заходи. За участі керівництва громади, працівників місцевого самоврядування, громадськості та військовослужбовців біля пам’ятника Героям Небесної Сотні відбулись меморіальні заходи з покладанням квітів. Усі присутні взяли участь у почесній Ході вільних людей до меморіальних дощок, розташованих на фасаді Іршанського ліцею, де також поклали квіти загиблим героям-землякам, вшанували їхню пам’ять хвилиною мовчання.

Ключовою подією дня став культурно-масовий благодійний захід, який відбувся в Іршанській школі мистецтв. Тут у фоє влаштували благодійний ярмарок. Він вражав яскравістю та розмаїттям. Організував цю виставку-ярмарку Іршанський Центр естетичного виховання на чолі з директоркою Зориною Каменських. Власні вироби представили вихованці та викладачі Центру, місцеві умільці. Смачні кондитерські вироби, які були оздоблені патріотичними символами, пропонували майстрині кондитерського мистецтва Ірина Моргун, Наталія Шафаренко, Маргарита Євтушенко та їхні помічники.

Яскравою частиною відзначення Дня захисників і захисниць України став благодійний концерт, організований Іршанською школою мистецтв, яку очолює Тамара Злобіна. Зі сцени лунали патріотичні пісні та художнє читання, вражали яскраві танцювальні номери та проникливі слова ведучих. Усе це викликало у глядачів і сльози, і сум, і радість. Шквал позитивних емоцій викликав виступ вокально-інструментального ансамблю «РАЗОМ», керівником якого є Сергій Богданов. Радували яскравими виступами окремі виконавці, дитячі вокальні та танцювальні колективи. Атмосфера у глядацькій залі була піднесеною та сповненою патріотичних почуттів. До проведених заходів долучилася громадська організація «Спілка ветеранів АТО «Патріот», яку очолює Андрій Яремчук.

Найбільше хочеться відзначити наймолодших учасників заходів та подякувати їм – нашим дітям, учням, вихованцям, які долучилися до святкування та з особливим натхненням брали активну участь.

Під час проведення заходів тривав збір коштів на підтримку Збройних сил України. Спільно вдалося зібрати 30 тисяч гривень. Кожна гривня в підтримку воїнів наближає нашу Перемогу.

Усі кошти були направлені бійцям одного з підрозділів ЗСУ, а точніше – мінометній батареї, яку очолює наш земляк (до нашої територіальної громади звернувся з відповідним листом керівник військової частини, в якій несуть службу з охорони територіальної цілісності держави багато мешканців громади). На ці кошти придбана вкрай необхідна для ведення бойових дій артилерійська бусоль. До речі, самі військовослужбовці теж долучилися до збору коштів і до зібраної суми додали ще 10 тисяч гривень.

Військові дякують за надану допомогу та підтримку.

Організатори благодійного заходу до Дня захисників і захисниць України вдячні усім, хто долучився до всіх активностей цього дня. Спільними зусиллями ми переможемо ворога.

Слава Україні!

Слава українським захисникам!

Підготовлено за інформацією з офіційного сайту Іршанської селищної ради https://irshanska-gromada.gov.ua/news/1666685868/?fbclid=IwAR3NzJtHIIFN3WdwLfuToNqsTtoCYF2c2AY5zYqB898v05yl_TMn2EOWBSw

Прокрутити вгору