Інформаційний супротив. 306

Один трильйон доларів. Стільки Європі коштує путінська війна лише в частині здорожчання енергоносіїв. Один трлн доларів європейські уряди витратили на перекривання різкого стрибка цін на енергоносії.

А я собі згадав про спецоперацію Спис Нептуна. Так називалося розроблене ЦРУ вистеження і вбивство попередника путіна, теж терориста №1 усами бен ладена. Його грохнули в далекій пакистанській пустелі. Було задіяно лише 79 спецназівців і один дресований пес. Американська розвідка змогла навіть створити 3D-візуалізацію будинку, в якому переховувався терорист. А також кількість його співмешканців, ба навіть їхній зріст і стать.

This undated artist rendering handout provided by the CIA shows the Abbottabad compound in Pakistan where American forces in Pakistan killed Osama bin Laden, the mastermind behind the Sept. 11, 2001 terrorist attacks. (AP Photo/CIA)

Сума, витрачена на супутникове стеження й підготовку нальоту на особняк бен ладена, не співмірна з один трлн доларів збитків, які цілий континент зазнає від одного лисого абортиша. Суто з калькуляторних міркувань набагато дешевшою була би спецоперація з умовною назвою Спис Бункера. Тисячократно дешевше й релевантніше було б допомогти побачитися декому з кобзоном, аніж потерпати сумами з 12 нулями.

Ostap Drozdov 

Прокрутити вгору