Інформаційний супротив. 376-й день

ПРИМУСити посадовців вивчати і шанувати ІСТОРІЮ УКРАЇНИ!

Після голосування депутатами від партій Зеленського і Медведчука від 23 лютого 2023 року про скасування ОБОВ‘ЯЗКОВОГО предмету «ІСТОРІЯ УКРАЇНИ» для вступу до вишів, склалося враження, що ми – українці, отримали болючу світоглядну поразку!

Більш за те, ще Міністр освіти днями зробив ганебну заяву про те, що мовляв це батьки несуть відповідальність за вивчення дітьми історії України, а не Українська Держава, а тим паче чиновники МОН!

Все це нагадало мені сумні слова Олександра Довженка про часи КАГАНОВИЧА-СТАЛІНА, коли разом із репресіями і Голодомором було ЗАБОРОНЕНО викладати ІСТОРІЮ УКРАЇНИ у вузах.

А ще про часи Януковича-Азарова, коли урядовці на чолі з Табачником офіційно пошанували знаменитого українофоба і антисеміта Столипіна як визначеного діяча для України?!

Тож нині продовжувачі справи Кагановича-Сталіна-Табачника у владі ВОЮЮЧОЇ УКРАЇНИ вирішили, що правдива, дерусифікована ІСТОРІЯ УКРАЇНИ – це не справа ДЕРЖАВИ і вона НЕ нам не ПОТРІБНА!

Хотів би я побачити, де б опинилися депутати і міністри у Франції, Ізраїлі чи дружніх балтійських державах, які б дозволили собі викинути на смітник свою НАЦІОНАЛЬНУ ІСТОРІЮ та своїх НАЦІОНАЛЬНИХ ГЕРОЇВ?!

Проте, приємно подивував прем’єр-міністр Денис Шмигаль, який вчора ПІДТРИМАВ нашу позицію щодо важливості статусу історії України.

Щоправда, як я вже написав, урядовий законопроект з відміною обов’язковості історії України ще 23 лютого проголосований в цілому провладною більшістю за підтримки ОПЗЖ.

Тож сподіваємося, що ця позиція прем‘єр-міністра посприяє ВЕТУВАННЮ Президентом ганебного рішення ВР щодо історії України, а на смітник бажано викинути посадовців, які не знають і не шанують нашу ІСТОРІЮ УКРАЇНИ!

Микола Томенко
Підготував О.Голяченко

Прокрутити вгору