Інформаційний супротив. 459-й день

З самого моменту переходу мого з УПЦ в ПЦУ – багато з моїх друзів, котрі залишилися в УПЦ, почали й продовжують називати мене Іудою.

Це, звичайно, їхня справа, але ж дивні в людей уявлення про Іуду…

Якщо Іуда це той хто зрадив своє церковне керівництво, – то всі апостоли також Іуди.

Вони відмовилися від тієї церковної організації, в якій виросли та виховувалися. Яка (організація) мала святе Письмо, але трактувала його по своєму.

Я також зрадив своє церковне керівництво, ( котре перед тим зрадило мене своєю впертою вірністю москві, тим що обманювало нас всіх в багато чому) котре величає себе канонічною церквою порушуючи 100500 канонів навіть на самому високому рівні, має святе Письмо, але всупереч йому, і навіть в супереч канонам, якими прикривається, вчить що розчерком пера можна зняти сан, чи забрати благодать, яка від Бога…

На відміну від Іуди, я Христа не зраджував, і не збирався. Для мене Він не зводиться до якоїсь однієї церковної структури.

Нас в УПЦ вчили багато чому правильному. Але не вчили бути людиною.

Справді, ми з легкістю анафематствували цілу християнську спільноту (УПЦ КП, ПЦУ, Константинопольський патріархат) тільки за зраду москві, за порушення одного людського правила (канону), але нізащо в УПЦ не хочуть ні анафематствувати, ні, хоча б розірвати відносини, чи вийти зі складу РПЦ за порушення заповіді Божої, за благословення на вбивство нас та наших рідних…

Де тут людяність?

Одне фарисейство…
Дмитро Гнилосир
Підготував О. Голяченко

Прокрутити вгору