Інформаційний супротив. 701-й день

На Херсонщині під Кринками нещодавно загинув громадянин білорусі, який воював на боці росії, повідомляють українські ЗМІ. На підтвердження в мережі з’явилися документи на ім’я Дениса Олександровича Лазарєва.

Український журналіст Андрій Цаплієнко показує паспорт на ім’я Лазарєва, військовий квиток офіцера запасу Збройних Сил Білорусі і два квитки на потяги – з Севастополя в Рязань на 9 січня і з Рязані до Ульяновська на 11 січня.

У документах зазначено, що Лазарєв народився 25 вересня 1976 року в Гомелі. Військовий квиток офіцера запасу, який виданий 27 грудня 2022 року військкоматом Мінського району. Службу в білоруській армії Лазарєв проходив з 1995 по 2004 рік. Тобто, був офіцером запасу.

“Зауважимо, що саме в Ульяновську дислокується 104 дшд. Місяць тому британська розвідка повідомляла, що ця дивізія зазнала критичних втрат при штурмі Кринок”, – пише Андрій Цаплієнко.

Це не перші відомості про білорусів, які опинилися на війні в складі російської армії. У жовтні 2023 року в український полон потрапив Максим Запека, який розповів, що служить в російській армії.

Белсат» українською

Прокрутити вгору