Інформаційний супротив. 723-й день

Російський ієромонах їхньої Башкирії оголосив про розрив відносин з російською православною церквою за підтримку агресії проти України.
Криза в російській православній церкві (РПЦ), яка стала філією пропагандистської машини Кремля, розростається. Ієромонах із Башкирії Петро Степанов виступив зі сміливим відкритим листом, у якому зрікся цієї церкви.
Лист він опублікував в особистому обліковому записі в російській соцмережі “ВКонтакте”, повідомляє опозиційний ресурс SOTA.
Степанов, йдучи, голосно “грюкнув дверима”. Він звинуватив рПЦ у жадібності до грошей, а також підтримки кровопролиття в Україні.
Відкритий лист був адресований башкирському митрополиту Нікону Васюкову. Клірик назвав його “останньою бддю” за те, що обкладає парафії даниною і живе в неймовірному багатстві, обкрадаючи жебраків росіян.
“Ви сколотили собі статки на пенсіях старих, (…) а Ви ходите в золоті, накупили дорогих автомобілів, а у Вашому заміському будинку черниці трудитися як прислуга“, – написав Степанов.
Вкрай різко він висловився на адресу рПЦ за підтримку геноцидної війни проти України. Клірик звинувачує керівників церкви у служінні Сатані.
“Своїми діями ви занурили руки Матері по лікоть у кров українських та російських людей. Ви відвернулися від Бога і присягнули на вірність сатані. З амвона ви закликаєте до Любові, а самі підтримуєте кровопролитну бійню“, – написав священнослужитель.
Він закликав найвище керівництво церкви до покаяння.
Указ рПЦ про заборону йому у служінні клірик порадив “засунути до за**їці”.

Зазначимо, що рПЦ відіграє важливу роль в агресії проти України. Патріарх цієї церкви кирило кундяєв особисто благословляє російських солдатів на вбивства українців, обіцяючи їм рай після смерті. Священнослужителі рПЦ регулярно публічно закликають випалювати населення України установками “Град” та “Сонцепек” з екранів російських телеканалів. Ті представники церкви, які виступають проти війни, виганяються.
Детальніше читайте на сайті: https://bbcccnn.org/ieromonah-z-bashkyrii-publichno-zriksya-rpts-vy-vidvernulas-vid-boha-i-prysyahnuly-na-virnist-satani

Підготував О. Голяченко

Прокрутити вгору