Інформаційний супротив. 749-й день

Кабінет Міністрів України виділить 152 млн гривень з резервного бюджетного фонду на систему, яка “блокуватиме антиукраїнське телерадіомовлення в прикордонних областях”.
Про це повідомляє “Економічна правда” з посиланням на рішення уряду.

В обґрунтуванні для виділення коштів йдеться, що вони потрібні для “розгортання мережі блокування антиукраїнського телерадіомовлення в прикордонних районах України із застосуванням комплексів вибіркового блокування сигналів радіоелектронних (телевізійних) засобів”.
Таким чином повинні з’явитися комплекси, які блокують теле – і радіосигнали з Росії, Білорусі та Придністров’я. Всього комплекси з’являться в 45 локаціях у Волинській, Рівненській, Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській, Харківській, Вінницькій та Одеській областях України.
Комплекси мають бути встановлені 1 травня 2024 року.

Тим часом Білоруська пропаганда намагається працювати не тільки в теле – і радіоефірі. У березні 2023 року біля закритих прикордонних пунктів пропуску з Україною з’явилися білборди з написом українською мовою “ми допоможемо Україні знайти справжніх окупантів” автори плакатів вважають “справжніми окупантами” Сполучені Штати Америки. Також на кордоні з’явилися плакати “Білорусь пам’ятає ” з архівними знімками часів Другої світової війни.
Белсат» українською
Підготував О. Голяченко

Прокрутити вгору