Інформаційний супротив. 770-й день

2 квітня день пам’яті Папи Римського Івана Павла ІІ (1920-2005).
Він був одним з найяскравіших релігійних діячів і впливових лідерів ХХ століття, миротворець, антикомуніст, богослов, святий Католицької церкви, канонізований у 2014 році.

У 2001 р., попри поважний вік і фізичний стан, Іван Павло ІІ з п’ятиденним візитом відвідав Київ і Львів та наповнив серця українців вірою і свободою, сказавши – “Не бійтесь”.

“Іван Павло ІІ був легендарною постаттю. Він не лише став першим Папою Римським неіталійського походження за останні 445 років, одним із наймолодших понтифіків за всю історію церкви і першим Папою слов’янського походження.
Він став першим Папою, який переступив поріг юдейської синагоги і мусульманської мечеті. У 2001 році він уперше, починаючи з часу розколу християнської церкви на православну і католицьку в 1054 році, відвідав православну Грецію.
Загалом він здійснив понад 200 пастирських поїздок, в тому числі й 104 закордонні подорожі.

Побував Іван Павло ІІ і в Україні (червень 2001).
Перше, що він зробив, зійшовши з трапу літака – став на коліно й поцілував українську землю, розстелену на білій тканині. Він цитував Шевченка і Сковороду, молився в церкві на Аскольдовій могилі, жартував і благословляв людей на стадіоні “Чайка”. Для багатьох вірних то була незабутня зустріч”, – УКРІНФОРМ

MiraStudia Модерна Україна

Підготував О. Голяченко

Прокрутити вгору