Інформаційний супротив. 792-й день

Українці здали в макулатуру 110 тонн книг російською мовою і придбали два пікапи для ЗСУ.

Благодійний фонд Гуркіт і видавництво Vivat завершили акцію Постав російську книгу у куток, за допомогою якої зібрали 110 тон макулатури, щоб придбати пікапи для ЗСУ.
Під час акції вдалося зібрати макулатури на суму 460 тис. грн, яких вистачило на покупку двох пікапів для підрозділу ППО, повідомляє Hromadske із посиланням на представників видавництва Vivat.
Акція зі збору російськомовних книжок на макулатуру стартувала в січні цього року і тривала протягом трьох місяців у 10 містах України — Київ, Харків, Львів, Івано-Франківськ, Запоріжжя, Вінниця, Біла Церква, Одеса, Дніпро, Черкаси. Українці здавали на переробку російську і радянську літературу.
Крім пересічних громадян, в акції взяли участь державні гімназії, приванті школи, волонтерські організації і навіть Верховний суд України, де «вирішили «навести лад в бібліотеці та позбутися непотрібної літератури».

Учасникам акції, які принесли більше 5 кг макулатури, видавництво Vivat надавало знижку 30% на наступну покупку. Учасникам акції у книгарнях Vivat надали 7,5 купонів на знижку, на які було придбано 24 тисячі нових українських книжок.
Два пікапи, які вдалося придбати завдякі акції, пофарбували, облаштували і оснастили турелями. Незабаром вони вирушать до захисників українського неба.

Підготував О. Голяченко

Прокрутити вгору