Інформаційний супротив. 83

Думаю, що про неприємні тенденції у проведенні т. зв. «спєціальнай апєрациі» на території суверенної України росіянці уже здогадуються. Бо ж цифра ліквідованих майже 30 тисяч військовослужбовців (та приплюсуйте сюди удвічі-втричі більше поранених з особового складу «другої армії світу»), просто вражає. Про знищену рашистську військову техніку годі й нагадувати: літаків 200+, танків 1200+, бойових броньованих машин майже 3000 і т. д. «згідно затвердженого плану».

Але сьогодні поговоримо про інше. Як не крути, але на фоні підписаного президентом США Джо Байденом закону про ленд-ліз, вимальовується досадна ситуація: у недалекому майбутньому на росії чекатимуть «закон» про «ножки Байдена»… «Це ж уже було», – як колись говорив Леонід Кучма.

Український політик, дипломат, міністр закордонних справ України (2014-2019 рр.) Павло Клімкін розповідає про особливий день на рф.

***

Сьогодні особливий день в історії росії – я не жартую.

З росії пішов МакДональдс.

Можете посміхатися, але це колосальний стрибок до бізнес ізоляції російського режиму. Так, з росії вже пішло більше 500 компаній, але МакДональдс – це символ «перестройки». Перший ресторан відкрився у москві у січні 1990 року, черга стояла майже на кілометр. Надіям на нову росію остаточно прийшов кінець.

МакДональдс тягнув до останнього, так хотів залишитися. До речі,  у нього в рф працює більше 60 тисяч. Але врешті-решт поступився спільному тиску зі всіх сторін. Аргументація дуже проста: ми не можемо знаходитися в країні, яка веде війну, це не відповідає нашим цінностям і не погано для бренду.

32 роки тому всі сподівалися на ліберальну демократичну росію, тепер її винесли за рамки цивілізації. Все, що було зроблено після Холодної війни, помножено на нуль, а російському режиму кінець, тепер лише питання коли.

© Pavlo Klimkin, 16 травня 2022 р.

Фото: hromadske.ua та вільного доступу.

Прокрутити вгору