Колективи закладів культури Новоборівської громади в умовах війни працюють для фронту

Із нагоди Дня працівників культури розповідаємо нашим читачам, як трудяться представники культури Новоборівської громади в умовах воєнного стану.
Із 24 лютого, як і всі свідомі громадяни України, працівники культури громади, в числі перших та найбільш ініціативних, активно долучилися до інтенсивної волонтерської діяльності – допомоги Збройним силам України, вимушеним переселенцям і всім тим, хто постраждав внаслідок повномасштабного вторгнення російського агресора. Про це можна прочитати і побачити численні фото на сторінці «КЗ “Центр культури і дозвілля” Новоборівської селищної ради» у мережі «Фейсбук». Її активно наповнює очільниця Центру культури і дозвілля, депутатка селищної ради, дуже активна волонтерка упродовж багатьох років Тетяна Корнійчук.


Упродовж восьми місяців працівники культури громади організовували благодійні акції з метою збору коштів для потреб Збройних сил України: конкурси малюнків, долучалися до збору на автомобілі, тепловізори, генератори для наших військових.
З початку війни Тетяна Корнійчук разом зі своїм колективом організувала гуманітарний штаб, де кожен житель селища міг принести продукти харчування, одяг, взуття для внутрішньо переміщених осіб та сімей, що потрапили в складні життєві обставини. До такої благодійної діяльності долучилися працівники інших установ культури клубного типу: Кропивнянського, Ягодинського, Небізького, Фасівського старостинських округів, які організували збір домашніх консервів та овочів для захисників на фронт.
Із перших днів війни у Будинку культури активні жителі селища зорганізувалися для виготовлення маскувальних сіток. З ранку до вечора всі активно працювали, а сьогодні на замовлення військових теж виготовляють таку потрібну на фронті річ.
До Дня захисту дітей працівники культури організували ярмарку, де зібрані кошти передали на ЗСУ.
14 жовтня до Дня захисників та захисниць України було організовано акцію «Разом – до Перемоги!», що передбачала відвідування пацієнтів військового шпиталю для ветеранів війни у м. Житомир. Працівники Центру культури і дозвілля передали військовим солодкі гостинці, подарунки та вітання від жителів громади.
Колективи установ культури повністю занурені у військове волонтерство і працюють щодня без вихідних саме на те, щоб знаходити, замовляти, купувати, отримувати, пересортовувати, надсилати, збирати все необхідне для наших захисників.
Сьогодні Сили оборони України ведуть активний контрнаступ, щодня звільняючи від окупантів нові населені пункти. Втім, не варто забувати, що наступ – це складний для війська етап, який дається ціною життів наших захисників. Тому саме зараз, як ніколи, важлива підтримка ЗСУ від кожного із нас. Тому колективи закладів культури Новоборівської громади будуть робити для ЗСУ все можливе і стільки, скільки буде потрібно, поки ми не здобудемо спільну Перемогу.

– Наша Новоборівська громада, як і вся Україна, на превеликий жаль, понесла тяжкі втрати у цій війні. Ми з громадянськими і військовими почестями поховали за період від 24 лютого вже 12 наших Героїв-захисників. Пам’ять про їхні подвиги в ім’я Батьківщини назавжди залишиться в наших серцях, в історії громади й України. Дуже б хотіли, щоби ніхто не гинув. Тому кожен із нас щодня, не шкодуючи сил, працює для фронту, аби підтримати бійців, аби допомогти їм у цій тяжкій боротьбі за нашу волю, за справжню незалежність України. Тому зараз основне завдання – працювати для фронту, підтримувати поранених і віддати належну шану загиблим, – сказала директорка Центру культури і дозвілля Тетяна Корнійчук.
Підготувала Надія Панченко

Прокрутити вгору