«Ковідні» будні

В Україні, як і в багатьох регіонах світу, склалася напружена обстановка з розповсюдженням захворюваності на COVID-19. Наразі в нашій державі, можливо, не завжди успішно, але йде наполеглива боротьба за життя і здоров’я людей як у стаціонарних лікувальних закладах, так і амбулаторно. Проводиться також профілактична робота шляхом щеплень та інших заходів. Розгорнута значна інформаційна робота. Розроблена також система адміністративного впливу на тих, хто не сприймає всерйоз цю проблему і може наражати на небезпеку себе та оточуючих.

Одним із серйозних рубежів протистояння COVID-19 є комунальне некомерційне підприємство «Хорошівська лікарня» Хорошівської селищної ради.

У Хорошівській лікарні з 18 жовтня відновлене лікування хворих на ковід. Безпосередня робота в стаціонарних відділеннях розпочалася 19 жовтня. Для таких хворих обладнано 50 ліжок. Усі вони безперебійно забезпечені киснем. За період з 19 жовтня по 2 листопада ліжка були зайняті на 80-100%, надана стаціонарна медична допомога 88 хворим. В реанімаційному відділенні розгорнуто 6 ліжок, на сьогодні із них зайнято 5.

Амбулаторно обстежено 186 хворих. Із них виявлено 105 хворих на ковід.

Лікарі, середній та молодший медичний персонал лікарні працюють у дуже напруженому режимі у повну силу своїх можливостей.

Сімейні лікарі Хорошівського ЦПМСД теж постійно на передовій профілактики та боротьби з небезпечною епідемією. На першому поверсі приміщення ЦПМСД (колишня поліклініка) у кабінеті №8 розгорнуто пункт щеплень проти COVID-19. ВІн працює нині в авральному режимі, бо щодня бажають провакцинуватися дуже багато людей. Але всіх приймають, всіх вакцинують. Станом на 1 листопада у Хорошівській громаді отримали дві дози вакцини 2511 людей. Одну дозу отримали 4011.

Закликаємо наших громадян бути обачними і мудрими, берегти здоров’я, виконувати усі карантинні обмеження.

Підготувала Надія Панченко

Прокрутити вгору