Місто-побратим Ожиш нам допомагає здобути Перемогу

Справжні друзі пізнаються в біді. І цей вислів сьогодні актуальний, як ніколи. Уже багато років у Хорошева та польського міста Ожиш налагоджена тісна співпраця. Ми обмінювалися культурними проєктами, у гості один до одного їздили делегації з представників місцевого самоврядування, групи дітей, художні колективи тощо. На свята відвідували побратимів. То були мирні або відносно мирні часи.

Тепер землю України «орють» ворожі російські танки та авіація. Від повітряних обстрілів гинуть мирні люди і соціальна інфраструктура. Багато великих міст України, через порушення російськими окупантами усіх міжнародних норм ведення війни, перебувають на межі гуманітарної катастрофи. Російський путлер загрожує навіть не лише Україні, а й цілому світу, ядерною війною. Для початку він намагається шантажувати світ через захоплення наших атомних електростанцій.

Тому нам намагається допомагати в боротьбі дуже багато країн- і простих людей, і очільники держав. Усі зрозуміли, що ми сьогодні стоїмо на передовій у боротьбі зі світовим злом.

У перших рядах тих, хто нас підтримує, звичайно Республіка Польща. Вона підставляє нам дружнє плече в усіх напрямках: надає гуманітарну допомогу, підтримує нас на політичному, інформаційному та ідеологічному фронті, по-материнськи приймає наших біженців – стареньких людей, матерів із дітками. Ми щиро і сердечно дякуємо, дорогі брати-поляки, за це!

А Ґміна Ожиш підтримує усю Україну також, але й допомагає конкретно нам, своїм побратимам – Хорошівській селищній раді. Вчора селищний голова Володимир Столярчук доставив із міста Дубно гуманітарну допомогу понад півтори тонни від Ожиша. Сердечно дякуємо усім жителям ґміни і її очільникам за таку підтримку!

Ваша допомога – вагомий внесок у Перемогу над ворогом і у звільнення не тільки України, а й усієї Європи та світу!

Слава Україні! Героям слава!

Підготувала Галина Мінялук

Прокрутити вгору