Мотивація – потужний ресурс для досягнення результатів і в спорті, і в житті

У роботі із дітьми дуже важливою складовою є підтримка їхньої мотивації до навчання, різних занять чи творчості. Це дуже добре усвідомлює тренер-викладач Хорошівської спортивної школи Володимир Бєлозеров. Він уже багато років працює у цьому закладі. Упродовж тренерської роботи займався переважно підготовкою юних спортсменок із баскетболу. А нині він є тренером із футболу. Окрім власної системи роботи та наполегливості й відповідальності у підготовці вихованців, він завжди багато уваги приділяє вихованню особистісних бійцівських рис характеру, які необхідні спортсменам як у досягненні результатів у змаганнях, так і в особистому житті. А ще тренер завжди надає великого значення всебічному розвитку своїх вихованців. Зокрема, він залучає їх до різних пізнавальних екскурсій, до лижного спорту, скелелазання тощо.


Зокрема нещодавно відбулася чергова пізнавально-тренувальна поїздка в мальовничі Дениші за Житомиром, де Володимир Сергійович навчав своїх юних футболістів умінням і навичкам альпінізму на прямовисних скелястих берегах Тетерева. А разом із цим діти на практиці навчалися відповідальності один за одного, відпрацьовували й тренували свою спритність, сміливість, цілеспрямованість. Ці якості дуже важливі для кожного в різних сферах життя і діяльності. Поїздка була цікавою ще й тому, що діти відвідали замок відомих меценатів Терещенків, помилувалися тамтешньою надзвичайно красивою природою, мальовничими пейзажами з видом на Тригірський монастир.
Такі поїздки тренер організовує періодично для заохочення найбільш відповідальних і наполегливих вихованців. Тому у тих, хто теж бажає цікаво провести час, є всі шанси потрапити в таку незвичайну пізнавально-тренувальну подорож.
Надія Панченко

Прокрутити вгору