На Житомирщині триває створення рад ВПО, покликаних надавати всебічну підтримку особам, які покинули свої домівки через війну

На виконання рішень Координаційного штабу з питань ВПО Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України утворено Координаційні центри підтримки цивільного населення та Ради з питань ВПО при всіх обласних військових адміністраціях (ОВА). Крім того, наразі триває створення таких Рад та Коордцентрів на районному рівні й при органах місцевого самоврядування.

Наразі працює вже 510 рад ВПО в Україні. Пріоритетами їхньої роботи визначено інтеграція переселенців у громади, забезпечення їх житлом, а також допомога вразливим категоріям громадян із числа ВПО.

На Житомирщині створено 1 раду з питань ВПО при Житомирській ОВА, 4 ради при РВА, а також 7 у громадах області. Процес утворення таких формувань триває.

Нагадаємо, що розпорядженням начальника Житомирської ОВА Віталія Бунечка від 30.08.2023 №392 при Житомирській ОВА створено Раду з питань внутрішньо переміщених осіб, до якладу якої увійшли безпосередньо внутрішньо переміщені особи, представники профільних структурних підрозділів ОВА та громадських організацій.
За інформвацією Житомирської ОДА

Прокрутити вгору