Навчання допризовної молоді у Хорошівському ліцеї №1

20 січня у Хорошівському ліцеї №1 проходили навчання для учнів 10-11 класів із предмета «Захист України». Даний захід був проведений за ініціативи вчителя Сергія Козакевича та за сприяння Другого відділу Житомирського територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Ліцеїсти охоче та дуже активно долучились до навчань. Навіть дзвінок на перерву не діяв. У кожного були запитання, кожен та кожна хотів спробувати самостійно виконати певну дію, перевірити себе та позмагатись із іншими.


Старший бойовий медик Олександр Ніконов проводив навчання учнів із надання першої невідкладної допомоги, в тому числі і собі самому. Кожен учень та учениця мали змогу одягти собі та однокласникам турнікет, зробити перев’язку, зупинити кровотечу та ін.. Ніхто не лишився байдужим, усі ліцеїсти дуже відповідально виконували усі вказівки та навчились наданню першої допомоги.


Стрілець Сергій Федоренко ознайомив учнів, як правильно стояти під час стрільби, як тримати рушницю чи автомат, як присідати, лягати, бігти і при цьому мати змогу стріляти. Це заняття було цікавим для юнаків та юнок, тому вони затримувались найдовше біля тренера. Ставили запитання, намагались повторити всі вказівки правильно.


Майстерність збору та розбору автомата відточували ліцеїсти із Ігорем Міщенком, стрільцем-санітаром, та із Віктором Багінським, головним сержантом роти. Це заняття цікаве, адже усі спочатку уважно слухали пояснення щодо послідовності дій, а потім усе виконували самостійно, дехто навіть на швидкість.


Майже чотири години завдань промайнули непомітно, але з користю. Кожен та кожна отримали неоціненні знання із такого важливого та актуального предмета – «Захист України». Учні абсолютно свідомо вчились, із повним розумінням, що такі знання допомагають зберегти своє та врятувати чуже життя.


Любов Дем’янчук

Прокрутити вгору