«НИТКУ ЄДНОСТІ ПРЯДЕМО…»

18 січня Хорошівський ліцей №2 мав честь зустрічати в своїх стінах уже другу мобільну освітню команду. Учням запропонували пройти квест та виконати завдання у трьох локаціях: мінна безпека, навчально-розвивальних цех та творчо-психологічна майстерня.


Під час проходження квесту ліцеїсти отримали знання з мінної безпеки EORE за стандартами ЮНІСЕФ – життєво необхідні знання для дітей у сучасних умовах, виконували завдання з різних навчальних предметів, проявляли свої творчі та акторські здібності.


Приємною несподіванкою стала зустріч із почесним амбасадором Житомирщини, креативним біодизайнером, майстром народної творчості Олегом Земнуховим, який також є ментором мобільної освітньої команди. У співпраці з Управлінням культури та туризму Житомирської облдержадміністрації, він є ініціатором проведення флешмобу в соціальних мережах у рамках проєкту «Нитка Єдності». За словами Олега, «Нитка єдності» має об’єднати і людей один із одним, і людей із минулим, адже вони долучаються до прядіння – старовинного ремесла предків.


Діти з нетерпінням чекали участі у творчо-психологічній майстерні Олега, залюбки долучилися до флешмобу та разом із майстром пряли Нитку єдності. Це як машина часу – коли діти мали можливість із сьогодення доторкнутися до минулого, дізнатися про один із видів діяльності своїх прадідів. Те, що було раніше звичним у кожній хаті, сьогодні має ексклюзивне значення.
Учні із захопленням доторкалися до волокон коноплі, тримали разом пряжу, аби перетворити її на нитку. Під час роботи співали українські пісні.


Майстер-клас із прядіння дає можливість дізнатися про давнє ремесло, почути про корисні властивості конопель та льону, поринути в магію створення нитки.
Після проходження квесту здобувачі освіти отримали від менторів сертифікати та подарунки, а також багато гарних емоцій.


Катерина Молодиченко

Прокрутити вгору