Неля Багінська: «Працюємо стабільно попри загрози й виклики воєнного часу

Колектив медичних працівників Комунального некомерційного підприємства «Хорошівська лікарня» Хорошівської селищної ради попри виклики, які принесла повномасштабна війна, працює стабільно, надаючи якісні медичні послуги населенню Хорошівської, Новоборівської, Іршанської, Барашівської та інших громад, а також усім, хто потребує такої допомоги, незалежно від місця проживання і реєстрації.

Заклад надає необхідні медичні послуги внутрішньо переміщеним особам. У нашій газеті «Прапор» було вже кілька подяк від ВПО працівникам лікарні за якісну роботу й турботливе ставлення до переміщених осіб.

Віднедавна заклад отримав пакет від Національної служби здоров’я (НСЗ) на лікування військовослужбовців, і тепер успішно та якісно надає послуги нашим захисникам. А раніше були отримані пакети на стаціонарну допомогу дорослим і дітям із хірургічними операціями, без хірургічних операцій, пакети на паліативну медицину, амбулаторну допомогу.


Усі умови договору з НСЗ виконуються, співпраця із службою здоров’я успішно продовжується. Сумлінно працюють адміністрація лікарні, завідуючі відділень, середній та молодший медичний і обслуговуючий персонал щодо забезпечення життя наших пацієнтів, які перебувають у лікарні, а також щодо надання якісної медичної допомоги тим людям, які у разі потреби поступають у лікарню.
У зв’язку з воєнними діями в країні та небезпекою ворожих уражень із повітря, в лікарні у підвальному приміщенні обладнані чотири великі палати для пацієнтів, оновлена система електроживлення, створені запаси медикаментів, продуктів харчування, води, підготовлені ліжка, постіль, необхідне медичне обладнання. Створені всі умови на випадок необхідності евакуації хворих до сховища.
Нині в лікарні активно працює військово-лікарська комісія, яка проводить огляд громадян, що підлягають мобілізації.

Головна лікарка закладу Неля Багінська проінформувала: «У нашій лікарні функціонують такі відділення: приймальне, дитяче, терапевтичне з неврологічними ліжками; гінекологічне, хірургічне, інфекційне, відділення анестезіології й реанімації.


Ми намагаємося не тільки стабільно працювати, а й розвиватися. Відремонтували покрівлю стаціонарного відділення. Зробили капітальний ремонт харчоблоку лікарні. Придбали біохімічний аналізатор крові, який дає можливість робити більш сучасну лабораторну діагностику й відповідно встановлювати точний діагноз пацієнтам.
За кошти міжнародної організації ЮНІСЕФ придбали і встановили модульну котельню потужністю 1000 кВт на суму понад 2,5 мільйона гривень. За кошти закладу придбали альтернативне джерело живлення (генератор) на суму понад 200 тисяч гривень.

Придбані й уже частково встановлені в палатах кондиціонери. Щороку проводимо ремонти відділень, аби наші пацієнти почувалися комфортно й медичний персонал мав належні умови для якісного виконання своїх професійних обов’язків.


Дякую колективу, який стабільно, злагоджено, відповідально працює попри воєнні загрози й виклики.
Із нагоди свята щиро вітаю усіх працівників охорони здоров’я, дякую за сумлінну та невтомну працю. Нехай сторицею повертається добро, дароване людям. Нехай у домівках завжди панують щастя і достаток. Зичу міцного здоров’я, благополуччя і добра! Перемоги й мирного неба усім!»

Підготувала Світлана Федоренко

Прокрутити вгору