Поцілована Богом у долоні

Хоча кілька років тому на сторінках газети вже була стаття про цю обдаровану дівчинку, а зараз чарівну юнку Юлію Селіверстову, та, зважаючи на розквіт таланту юної теренчанки, маємо потребу розповісти, чим живе і чим наповнена палітра душі уже знаної одинадцятикласниці Хорошівського ліцею №1. Талант Юлії вражає навіть професіоналів. Річ у тім, що деякі її картини важко відрізнити від фото. Лише добре придивившись, можемо розгледіти лінії, що наведені вправною рукою юної майстрині.


Картин у Юлії не надто багато. Ті, що народжуються з доторку її пензля, вона продає. Так, Юля малює портрети на замовлення. Роботи мають таку високу художню цінність, що можуть легко конкурувати з картинами відомих художників. Дехто, побачивши шедеври юної теренчанки, довго не вірив, ба, навіть сперечався, доводячи, що це звичайна світлина! Та й я, чесно кажучи, побачивши картину, де намальований український воїн зі зброєю в руках, теж засумнівалася, чи це, бува, не фото, і лише після підтвердження Юлиної бабусі переконалася, що це високомайстерний мистецький витвір нашої юної односельчанки.

Юля Селіверстова, попри талант, залишається доброю, скромною дівчиною зі світлою душею. Вона щира та чесна, і саме ці ж риси шукає та цінує в людях. Будучи найстаршою з-поміж трьох дітей у сім’ї Надії та Анатолія Селіверстових, усіляко допомагає мамі по господарству, а у вільний від роботи час пише картини, іноді також читає мангу.


На запитання, ким мріє бути в майбутньому, Юлія відповідає, що прагне повністю пов’язати своє життя з мистецтвом і стати видатною художницею. І не дивно, адже любов до малювання народилася в дівчини ще у дитинстві і вже давно перетворилася на часточку її самої. В одній із наших розмов Юля несміливо зізналася: «Якщо Бог обдарував мене таким талантом, то буде неправильно його не розвивати». А з цим, повірте, важко не погодитися.

Удосконалила Юлія Селіверстова художні здібності, відвідуючи гурток образотворчого мистецтва при Хорошівському будинку культури (керівниця Олена Макарова). І це дало свої плоди: минулого року юна художниця стала переможницею одного з обласних конкурсів.

Усі ми віримо в те, що незабаром відкриються перші виставки робіт юної теренчанки. Нехай вони стануть добрим початком для прокладання шляху у широкий світ українського національного мистецтва. А ми всі у цьому підтримаємо Юлію. Нехай тендітні, поціловані Богом для творення шедеврів долоні міцно тримають пензлик для народження нових художніх витворів, які знайдуть своїх поціновувачів не лише на Житомирщині, але по всій Україні. А можливо, й у цілому світі.

Марія Чепель

Прокрутити вгору