Понад 38 років Світлана Майстренко працює в системі екстреної медичної допомоги

Не кожен з першого погляду розпізнає в молодій, енергійній, усміхненій жінці людину, яка упродовж багатьох десятиліть трудиться в дуже напруженому режимі на межі людського нервового, фізичного і розумового ресурсу. Проте Світлана Аркадіївна Майстренко майже 28 років пропрацювала безпосередньо на викликах на «швидкій допомозі», як ми звикли традиційно називати цю службу. І ось уже упродовж 10 років вона є очільницею Хорошівського відділення-пункту постійного базування бригад екстреної медичної допомоги Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Житомирської обласної ради.


А ще Світлана Майстренко є депутаткою Хорошівської селищної ради, активною в громадському житті. Нещодавно спільно з колегами вона провела навчання з долікарської медичної допомоги для соціальних працівників та всіх охочих, робить інші суспільно корисні справи.
До служби, яку очолює пані Світлана, належать три підрозділи. Це пункт постійного базування бригад екстреної медичної допомоги у Хорошеві та два пункти тимчасового базування у Новій Боровій та в Іршанську.


Загалом служба налічує 40 медичних працівників. Із них – 22 в Хорошівському, 9 у Новоборівському і 9 в Іршанському пунктах. Переважно усі медичні працівники – це фельдшери, їх 18. А ще у цій службі в Хорошеві багато років трудиться висококласний фахівець, досвідчений лікар Олександр Мороз. Працюють також 17 водіїв та три молодші медичні сестри.


Щодня працівники служби перебувають в умовах надзвичайних ситуацій, коли треба швидко і професійно надати невідкладну медичну допомогу людині, що перебуває на межі життя.
Світлана Аркадіївна не бажає розповідати про себе, а весь час переводить мову та розповідає про колектив, який вона любить і кожного з колег глибоко поважає. Висловлює свою вдячність усім за багаторічну плідну успішну співпрацю, за взаємодію, розуміння, підтримку.
Професію пані Світлана обрала ще в ранньому дитинстві. Ще тоді хотіла бути медичним працівником і допомагати людям. Здобула професію в Житомирському медичному училищі й відтоді все трудове життя працює за спеціальністю і саме в системі екстреної медичної допомоги. Упродовж багатьох років вона поспішала на виклики вдень і вночі, у мороз та спеку, у заметіль чи грозу, бо знала, що від неї залежить чиєсь здоров’я або й життя.


Коли ми запитуємо, як вдається підпорядкованій їй службі працювати так, щоб отримувати подяки від людей, бо до нас жителі звертаються і через газету дякують працівникам екстреної допомоги. Світлана Аркадіївна відповідає, що просто у них гарна й відповідальна команда, яка складається з фахівців, що люблять свою роботу і виконують її професійно. З повагою і любов’ю ставляться до своїх пацієнтів. І люди це бачать.


«Ми спілкуємося в колективі як родина. Хвилюємося один за одного, підтримуємо. Разом відзначаємо свята. Ось найближчим часом маємо ювілярів – водія Петра Федоренка, фельдшерку Катерину Світельську з Іршанської бригади. Я щиро їх вітаю! А ще дякую всім, хто власними силами в післяробочий час допомагав із ремонтом приміщення в Хорошеві. Найперше – це Віталій Хиля, Ігор Мосійчук, Сергій Нечипорук та інші. І з нагоди професійного свята вітаю усіх працівників нашої служби та медичних працівників інших закладів! Найперше зичу всім Перемоги і миру, міцного здоров’я, успіхів у професійній діяльності», – сказала Світлана Аркадіївна.
Підготувала Надія Панченко

Прокрутити вгору