Працівники Хорошівського РЕМу врятували застряглого між проводами лелеку

У Дворищах 17 квітня сталася незвичайна ситуація: місцеві мешканці звернули увагу на незвичні звуки і побачили, що біля лелечого гнізда один птах висить униз головою, а його лапа застрягла на стовпі між проводами. Інший лелека тривожно кружляє навколо й не може зарадити біді. Ця картина не залишила людей байдужими.

Директорка місцевої гімназії Сніжана Петренко одразу ж зателефонувала начальнику Хорошівського району електромереж Олександру Бурі й попросила допомогти. На місце події оперативно, за 15 хвилин, прибули два працівники РЕМу й розпочали операцію з порятунку буслика.

Треба сказати, що ця робота несла небезпеку й для самих електриків. Тому вони працювали максимально обережно та виважено. Кожен їхній крок був обдуманим та здійснювався з урахуванням усіх можливих ризиків.

Коли птаха звільнили з пастки, то було хвилювання у тих, хто спостерігав за процесом, що, можливо, є якісь пошкодження у лелеки. Проте після звільнення птах не спішив відлітати. Жителі із задоволенням пригощали буслика хлібом, дехто навіть приніс рибу.
Трошки оговтавшись від стресу, птах вільно піднявся в повітря. Усі присутні зраділи і полегшено зітхнули. Лелека навіть покружляв над головами своїх рятівників.
Жителі села Дворище і всі любителі природи сердечно вдячні працівникам РЕМу за таку добру справу.
Леся Козакевич

Прокрутити вгору