Про підсумки навчального року в закладах освіти Новоборівської громади

Про те, як працювали заклади освіти у Новоборівській громаді у 2021-22 навчальному році, нас проінформували працівники відділу освіти, культури, молоді та спорту Новоборівської селищної ради.
Рік для всіх учасників освітнього процесу був непростим. Частина змушені були навчатися і працювати за кордоном, а хтось приєднувався до онлайн-уроків у тривожній ситуації з дому. На сьогодні за межами країни перебуває 143 учні та 5 педагогів. Навчання у загальноосвітніх закладах відбувалося дистанційно з 24 лютого до кінця навчального року. Керівники закладів загальної середньої освіти прийняли рішення про завершення навчального року 7 червня.
Річне оцінювання Міністерство освіти і науки рекомендувало проводити на підставі семестрових або скоригованих семестрових оцінок. У разі відсутності в тимчасово переміщених учнів з тимчасово окупованих територій задокументованих результатів оцінювання за І семестр, річні оцінки дозволено виставити за результатами ІІ семестру. І навпаки: у разі відсутності результатів підсумкового оцінювання за ІІ семестр, річне оцінювання можна провести за результатами 1 семестру, проте з урахуванням поточного оцінювання у ІІ семестрі. Виходячи з вище сказаного, всі 988 учнів були оцінені та переведені до наступного класу, з них – 63 випускники 11 класу, серед них двоє – внутрішньо переміщені особи, отримали свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти. Серед випускників 11 класу медалістів п’ятеро (1 срібна та 4 золотих медалі). Серед 73 учнів, які закінчили 9 клас, 4 учні отримали свідоцтва з відзнакою.
У зв’язку з воєнним станом учнів початкової та базової шкіл звільнили від державної підсумкової атестації. Зовнішнє незалежне оцінювання також скасували, замість нього буде національний мультипредметний тест із трьох предметів: української мови, математики та історії. Український центр оцінювання якості освіти уже опублікував календарний план проведення національного мультипредметного тестування (НМТ), яке у 2022 році замінить зовнішнє незалежне оцінювання. Цього року 8 випускників нашої громади здаватимуть національний мультипредметний тест за межами країни (Польща, Німеччина, Угорщина).
Традиційного літнього відпочинку не планується. Незважаючи на воєнний стан, маємо готуватися до початку навчання в умовах продовження воєнних дій. Упродовж літа маємо першочергове завдання: забезпечити безпечні умови навчання та праці для усіх учасників освітнього процесу. Плануємо розпочати 2022-23 навчальний рік у змішаному форматі в межах розрахункової місткості споруд цивільного захисту, що можуть бути використані для укриття учасників освітнього процесу в разі включення сигналу «Повітряна тривога».
До перших класів нового навчального року подано 60 заяв від батьків майбутніх першокласників.

Центр розвитку дитини “Сонечко”

До початку повномасштабної війни дошкільні заклади Новоборівської територіальної громади відвідувало 253 дитини. Із квітня дистанційно запрацював Новоборівський ЦРД «Казка», який охоплював 143 дитини. Однак така робота не задовольняла батьків. Зважаючи на багаточисельні звернення, з 20 червня ЦРД «Сонечко» відновив роботу в офлайн-форматі для дітей, батьки яких працюють, внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та дітей з особливими освітніми потребами (ООП). Сьогодні у цьому закладі відкрито 2 групи, у яких 36 дітей. Із них – 4 ВПО та 2 дитини з ООП. Організовують освітній процес 24 працівники закладу, неухильно дотримуючись усіх вимог згідно з нормативними документами.
Зичимо усім нашим випускникам успіхів у досягненні мети, а всім учням та батькам – реалізації сподівань на те, що наступний навчальний рік розпочнеться у переможній, мирній і незалежній Україні.Віримо у наші Збройні Сили! Тримаймо стрій і всіма силами, усіма діями й помислами наближаймо Перемогу!
Підготувала Надія Панченко

Прокрутити вгору