Прославляли Христа і збирали кошти на ЗСУ

Працівники галузі культури Хорошівської громади за ініціативи селищного голови Володимира Столярчука та начальника відділу культури Олега Шишука відновили після перерви через ковід та повномасштабну війну колядування та щедрування у населених пунктах Хорошівської громади. У багатьох старостинських округах до закладів культури долучилися працівники селищної ради, учні загальноосвітніх закладів, активні жителі.


Традиційно в Україні господарі дякують колядникам, що завітали до хати і славили Христа, дарують гостинці чи кошти. Цього разу колядники збирали кошти на допомогу військовим на фронті. Тепер для кожного з українців головне завдання – підтримка воїнів.
У Березівському окрузі, наприклад, колядували староста і завідуюча клубом, діловод, завідуюча дитячим садочком та бібліотекарка. Вони зібрали 21600 гривень. Кошти пішли захисникам на дрон, обмундирування і спорядження.


У Грушківському окрузі колядувала завклубом. Зібрала 9150 гривень. Гроші передані в. о. старости на генератор для воїнів.
У Давидівці вітали колядками жителів завідуюча клубом та бібліотекарка. Зібрані 18457 гривень передані батьку загиблого Героя, воїну-ветерану Анатолію Банулу на потреби бійців на передовій.
У Данилівці завклубом зібрала 700 гривень.
У Дворищенському окрузі фольклорний колектив «Любисток» за підтримки освітян зібрав 13300 гривень. За ці гроші придбали генератор та планують купити ще один і передати землякам на фронт.


У Краївщині дитячий колектив «Дзвіночок» та вокальний ансамбль «Александрія» за підтримки старости зібрали 26 тисяч гривень. Із них 10 тисяч уже передали волонтеру Василю Сорокіну.
У Радицькому старостинському окрузі колядували завклубом, бібліотекарка, староста, діловод, техпрацівниці та волонтерки, що плетуть маскувальні сітки. Спільно зібрали 19 тисяч гривень.
У деяких старостинських округах іще формуються групи колядників та щедрувальників, і робота в цьому плані продовжується.


Усі зібрані кошти будуть обліковані, передані на потреби наших захисників.
Звіти про використані кошти можна буде прочитати в газеті «Прапор» та на сторінках закладів культури у соцмережах.
Світлана Федоренко

Прокрутити вгору