Прихожани Рижанського храму підтримали жителів зруйнованих Бородянки й Макарова

Настоятель Рижанського храму Різдва Пресвятої Богородиці митрофорний протоієрей Віктор звернувся до прихожан із проханням про благодійну допомогу для жителів населених пунктів Київщини, які дуже постраждали від ворога. Вони дуже зруйновані російськими окупантами, у них загинуло багато мирних людей. Тут пошкоджені всі комунікації. Жителі цих громад мають гостру потребу у питній воді, продуктах харчування, предметах першої необхідності, засобах гігієни тощо.

Отець Віктор розповів, що він зустрічався з отцем Володимиром – капеланом Православної церкви України, який опікується військовою частиною в селищі Озерному на Житомирщині. Він поділився інформацією про ситуацію в Бучі, Бородянці та Макарові. Церковна громада Рижан активно відгукнулася на звернення свого духовного пастиря про допомогу жителям зруйнованих міст. Люди жертвували гроші, продукти харчування, ділилися вирощеною городиною та всім, що мали. За зібрані кошти закупили муки, олії, інших необхідних продуктів. Взяли участь у цій благодійній допомозі й прихожани Свято-Андріївського храму ПЦУ з Нової Борової.

Першого травня люди завантажили бус, на якому приїхав отець Володимир, і він завіз усе в Бородянку. Дев’ятого травня так само продукти були доставлені в Бородянку і в Макарів.

Отець Віктор щиро подякував усім, хто долучився до благодійної допомоги постраждалим від окупантів:

  • Дорогі брати і сестри, в цей великодній час  ми покликані робити добрі справи. Щиро дякуємо всім, хто відгукнувся допомоги продуктами харчування для людей, які постраждали від лютого ворога, – звернувся він до благодійників.

Хай же гарний приклад спонукає й інших творити добрі діла.

Підготувала Надія Панченко

Прокрутити вгору