Розіграш відкритого Кубка пам’яті у Хорошеві

На стадіоні «Спартак» у Хорошеві другого червня відбувся відкритий розіграш Кубка пам’яті загиблих Героїв, наших земляків. Так футбольна спільнота громади вирішила вшанувати полеглих Героїв, адже дехто із них були футболістами. А ще під час турніру планували зібрати кошти на допомогу Силам оборони України.
Серед гостей розіграшу був ветеран війни, учасник бойових дій, спортсмен, тренер із футболу та шахів Хорошівської ДЮСШ Андрій Муський.
Участь у змаганнях взяли п’ять команд: ФСК «Спартак» (сел. Хорошів), «Зоря» (с. Дворище), «Колос» (с. Топорище), «Оріон» (сел. Нова Борова), ФК «Іршанськ».
Усі команди-учасниці прибули вчасно. Жеребкування визначило послідовність розіграшу.

Урочисто відбулося відкриття спортивного заходу – під звуки Гімну України. Потім хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих унаслідок збройної агресії російської федерації.
Із вітальним словом виступив Хорошівський селищний голова Володимир Столярчук. Він зазначив, що за пропозицією земляків-військовослужбовців планується провести футбольний турнір імені Героя Андрія Денисова, який був футболістом хорошівських команд.

Потім оголосили черговість поєдинків. У результаті розіграшу попередніх матчів до фіналу потрапили команди ФСК «Спартак» та ФК «Іршанськ», які у своїх підгрупах виявилися переможцями. Поєдинок у фіналі проходив в обопільних атаках, але більш злагоджено діяли іршанці. Тож у першому таймі їм двічі вдалося досягти успіху, і на перерву команди пішли з рахунком 2:0.
Друга половина гри була більш динамічною. Але результат фінальної зустрічі так і не змінився. Тож володарем розіграшу відкритого кубку стала команда ФК «Іршанськ». Переможці отримали кубок і грамоти. Футболісти ФСК «Спартак» були нагороджені грамотами та футбольним м’ячем. Окремих представників команд Дворищенського і Топорищенського старостинських округів і селища Хорошів також відзначили грамотами.

Зініціювали та підтримали розіграш спортивні активісти Дмитро Гарбар, Віктор Васильчук, Микола Ренкас, Віктор Данюк та Сергій Ющенко, а також відділ охорони здоров’я, молоді та спорту селищної ради. Добре відпрацювала бригада арбітрів та медпрацівниця.
Захід відбувся без всіляких інцидентів, поведінка футболістів під час поєдинків була відмінною. Це принесло всім задоволення.
Під час розіграшу вдалося зібрати понад 5 360 гривень. Усі кошти організатори передали волонтерам на потреби ЗСУ.
Дякуємо нашим Збройним силам за можливість проводити спортивні заходи.

Петро Ющенко, позаштатний кореспондент газети «Прапор», арбітр першої категорії

Прокрутити вгору