Розважилися і зробили добру справу

У Хорошеві на благодійному ярмарку зібрали понад 47 тисяч гривень для ЗСУ

У Хорошівському будинку культури минулої неділі відбувся благодійний ярмарок зі збору коштів для підтримки Збройних сил України. Ініціатором і співорганізатором цього ярмарку став колектив нашої редакції газети «Прапор» в рамках проєкту «Краще знайомство на користь усім», який ми реалізуємо від Європейського Союзу за посередництва Української Асоціації Медіа Бізнесу. Про цей проєкт ми розповідали в попередньому номері газети. Він має на меті покращення процесу інтеграції ВПО у Хорошівську громаду та сприяння переселенцям у процесі адаптації на новому місці проживання.

Спільно краще працюється
Такий великий масовий захід ми б не змогли організувати і провести лише власними силами. Тому ми звернулися за допомогою і підтримкою до волонтерки Анни Желізко, у якої вже є гарний досвід у цій справі. Вона погодилася, активно розпочала діяти й залучила до цієї справи ще багатьох своїх друзів із організації «Волонтерський рух Хорошева», численних активістів та представників малого бізнесу.
До нашого заходу були залучені переселенці, і як гості, і як безпосередні учасники й організатори заходу.

Радувала масовість та різноманіття
Ярмарок не був спрямований лише на дітей, як попередні рази, а й на старшу аудиторію. Дорослі залюбки куштували приготовлений Віктором Сергійчуком пахучий козацький куліш, якого за час ярмарки з’їли 30-тилітровий казан. Також були в тренді деруни зі шкварками від Катерини Скоркіної.
До ярмарку дуже гарно долучилися діти, педагоги та батьки обох хорошівських ліцеїв. Вони наготували стільки різних смаколиків, що спочатку ті не поміщались на виділених для них місцях.
Юні гості заходу могли взяти участь у прикрашанні пончиків шоколадною пастою, різними посипками та їстівними прикрасами. Цей майстер-клас проводила Поліна Сержанська.

Залюбки діти взаємодіяли з @kreativ_spase_zt (м. Житомир). Це був майстер-клас із розпису дерев’яних магнітів.
Веселою й активною локацією була територія, де дітей розважали аніматори студії bada_bum із Житомира у стилі Manicraft та Barbie.
Тут не просто проводили веселі конкурси, а було кріо-шоу та бульбашкове шоу.


Всі учасники заходу могли купити різнобарвні яскраві вироби з повітряних кульок від Марини Сокирко.
Цього разу до заходу долучилась дитяча художня студія при Хорошівському будинку культури під керівництвом Зої Козакевич. Вони виставили на продаж свої малюнки, чим теж підтримали збір коштів.


Упродовж усього заходу була черга на аквагрим до Юлії Солохи, яка представляла найбільш активну частину спільноти ВПО.
Біля кожної локації стояли скриньки, куди охочі могли покласти свої донати.
У ярмарку взяла участь родина Наталії та Володимира Ковальчуків із трьома своїми дітками. Вони пригощали всіх кавою і чаєм, різними смаколиками та медом.

Пакунки для військових дитячими руками
Була реалізована ще одна важлива ініціатива від волонтера Максима Білоуса, який залучив дітей до складання пакунків для військових. Він надавав консерви, смаколики, інші речі, які діти складали у спеціальні коробки, а ще створювали власний малюнок і писали лист чи побажання військовому, вкладали до цього подарунка. Таких пакунків загалом створили понад 50. Вони всі будуть передані нашим захисникам. Як завжди, популярним був попкорн, також організований Максимом.

Виграли в лотерею усі
Основним пунктом ярмарку була безпрограшна лотерея, участь у якій могли взяти всі охочі. Люди купували лотерейні квиточки, а під кінець свята відбувся розіграш.
Цього разу призовий фонд був досить великим, і деякі подарунки були вартістю понад тисячу гривень.
Розігрувалися сертифікати на різні послуги від майстринь краси: Анни Гапанович, Настасії Кузьменко, Вілєни Панченко, Ірини Чайковської-Котик, Валентини Павлюк; сертифікат на суші Каріни Бабутської; дві фотосесії від Ірини Приймаченко; три готові сети суші від Наталії Мішуревич, набори солодощів від землячки із Німеччини – Інни Альбрехт-Фальковської, також пакунок з імпортними солодощами надав магазин «Євро кошик», дуже щедрий косметично-гігієнічний набір від Сергія Онищука, два подарункові набори кави від Інни Нечипоренко, дві м’які іграшки від Юлії Никитюк, два набори канцтоварів від Нелі Литвинчук, п’ять подарункових сертифікатів від редакції газети «Прапор», шість іменних чашок також від газети «Прапор», безпровідні навушники від Дмитра Гарбара. Напої отримали всі учасники лотереї, які не виграли основні призи. Їх надали Валентина Бахур та Василь Сорокін.


На кому все трималося
Вправною модераторкою і ведучою заходу була Олена Телецька (Elena Vedushcheeva). Саме вона зуміла всі локації, всіх учасників об’єднати в один великий процес, який приніс гарний результат. Разом із Оленою в цьому процесі була й Аня Желізко та Галина Мінялук. Їм допомагали помічниці-волонтерки Ірина Подобнюк та Ірина Чайковська-Котик.
Усі, хто бажав, робили селфі чи знімки у фотозоні від газети «Прапор».
Локацію для проведення благодійного ярмарку, озвучення, меблі, безпеку учасників забезпечили Хорошівський будинок культури (директор Віталій Райковський) та відділ культури Хорошівської селищної ради (начальник Олег Шишук). Долучився до організації заходу відділ охорони здоров’я, молоді і спорту селищної ради (в.о. начальника Ірина Сівінська).
Організатори заходу задоволені його результатом: загальна сума збору склала 47300 грн. Ці кошти передані місцевому волонтеру Василю Сорокіну із «Волонтерського руху Хорошева». Вони будуть використані на закриття нагальних потреб наших земляків – воїнів ЗСУ. Про це ми прозвітуємо окремо.

Відео розіграшу лотереї

Артем Поліщук

«Публікація підготовлена за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її зміст є виключною відповідальністю «ТОВ «ІЦ РГ «Прапор»» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу»

Прокрутити вгору