Спільними зусиллями зібрали кошти на авто для захисників

Останні місяці майже уся стрічка facebook майорить оголошеннями про збір коштів на авто, амуніцію та забезпечення інших потреб військових на фронті. Багато українських волонтерських організацій активно працює над придбанням й переоснащенням автомобілів для підрозділів ЗСУ. Бо ж транспорт – найважливіша потреба на фронті. Проте знаходяться користувачі, які негативно висловлюються про такі благодійні акції. Але автомобіль у зоні бойових дій – не розкіш і не забаганка військових, а засіб для виживання. Вирушаючи на бойове завдання, бійці автомобілями перевозять потрібну зброю, спорядження та інші необхідні речі. Окрім цього, вивозять поранених побратимів із зони бойових дій. На війні автомобілі постійно потрапляють під обстріли й знищуються.
Для виконання своїх прямих обов’язків та важливих завдань потребували автомобіль і бійці з підрозділу нашого земляка Дмитра Падалка. Він і його побратими нині виконують бойові завдання поблизу Бахмута Донецької області.

Місяць тому дружина Дмитра Анастасія Чирко розпочала збір коштів на авто для його бойового підрозділу. Відповідне оголошення такого змісту жінка розмістила в соціальній мережі facebook:
«Друзі та друзі наших друзів! Оголошуємо збір коштів на придбання автомобіля (пікап або позашляховик) для чудових хлопців одного з підрозділів ЗСУ, побратимів мого чоловіка Дмитра, які зараз виконують завдання на передовій. Звертаюся до всіх моїх друзів та знайомих, які небайдужі та мають змогу допомогти нашим захисникам.
Кожні 10 гривень важливі! Хлопці дякують усім, хто перерахував і планує перерахувати гроші».
Із перших хвилин почали відгукуватися небайдужі користувачі й надсилати посильні суми. Перекидали на картковий рахунок, хто скільки міг: 100 грн, 200 чи 500, а були й такі, що перераховували по декілька тисяч. Збір тривав понад три тижні. – Мрії здійснюються! Моя мрія була – зібрати кошти на авто і встигнути доставити його хлопцям, адже там кожен день цінний! Сама я б цього не зробила. Спільними зусиллями нам вдалося назбирати потрібну суму на придбання автомобіля. Найбільше мене вразило, поки тривав збір, що багато літніх людей перераховували посильні суми, виділяючи їх зі своїх мізерних пенсій. Багато жителів селища по декілька разів робили перекази. Долучився до нашої акції мій хрещений Віктор Чирко і його дружина Альона, багато підприємців нашого селища, рідних сім’ї мого тата Юрія та його друзі, волонтер Юрій Федорович із дружиною Тетяною, волонтер Юрій Корзун із сім’єю та підприємець з Іршанська. Вагому фінансову допомогу надали Хорошівський селищний голова Володимир Столярчук та працівники Хорошівської селищної ради. Додам, що родина Ренкасів Віталія та Сніжани подарували побратимам Дмитра квадрокоптер. Наразі ці захисники ще потребують причіп до авто. Сподіваюсь, що відгукнуться усі небайдужі й перекажуть на картковий рахунок 5168 7520 1789 8407 посильну суму, – розповідає Анастасія Чирко.

За час, поки тривав збір, завдяки зусиллям підприємця Миколи Васильовича з Києва, вдалося знайти в Україні потрібне авто в чудовому стані – Mitsubishi Pajero.
Микола Васильович особисто доставив автомобіль із усіма гостинцями нашим хлопцям на передову. Тепер «залізний кінь» і квадрокоптер вірно служать захисникам на війні. Військові щиро вдячні кожному, хто долучився до збору коштів, і запевняють, що до останнього звільнятимуть від ворожої навали рідну землю.
Усі разом ми зробили добру справу. І це лише невеличка частина того, чим ми можемо допомогти Збройним силам України. Продовжуймо підтримувати українських захисників і захисниць! Тільки об’єднавшись, ми пришвидшимо нашу Перемогу!

На жаль, сьогодні надійшла трагічна звістка про те, що наш земляк Дмитро Падалко героїчно загинув на передовій. Висловлюємо сердечні співчуття родині загиблого.
Вічна пам’ять і слава Герою!

Підготувала Ольга Поліщук

Прокрутити вгору