Співпраця Хорошівського ліцею №1 та ГО «Безпритульні тварини Хорошева»

Уже кілька років Хорошівський ліцей №1 допомагає волонтеркам, що піклуються про безпритульних тварин. Учні ліцею завжди збирають корм для тваринок, приносять кошти для допомоги організації. Часто учні ліцею навідуються у притулок для перетримки тварин, щоб допомогти прибрати, погодувати та просто погратися з пухнастиками.
Цьогоріч ліцеїсти вирішили не зраджувати традицій та знову запустили акцію «Хочеш бути крутим і сильним? – Допомагай братам меншим!». У рамках акції діти приносили їжу, ліки та вживані ковдри для підстилки тваринам. Триває акція із 30 листопада по 12 грудня.


Раніше ліцей отримав від членів громадської організації металеву сітку для того, щоб виготовити клітки для тварин. Зараз учитель трудового навчання Олександр Олександрович Войтюк разом із учнями взявся до роботи. Дерев’яні брусочки надав ліцей, із шурупами та гвіздками допомогли волонтери. Учні 8 та 9 класів дуже активно та охоче працювали, адже розуміння того, що їхня праця потрібна безпритульним тваринам, надихало. Під чітким керівництвом учителя Богдан Калганов, Олександр Сапонюк, Ілля Горбенко, Денис Щаблівський, Денис Трохименко, Дмитро Могилянець, Вадим Косякевич, Максим Косякевич, Максим Чепель, Віталій Шапіренко працювали навіть у вихідні. Кожен хотів пришвидшити виготовлення кліточок, адже вони так потрібні тваринкам, що не мають дому.
Така співпраця подобається учням Хорошівського ліцею №1 та корисна для громадської організації «Безпритульні тварини Хорошева», тому було зініційовано підписання меморандуму про співпрацю. Що це означає? Тепер ліцеїсти та волонтери пункту перетримки тварин – колеги. На майбутнє буде прописано план спільних дій. Ліцеїсти посильно допомагатимуть притулку, а волонтери читатимуть лекції учням про правильне поводження з тваринами.
Будьмо милосердними, допомагаймо тим, хто не може самостійно про себе подбати, навчаймо дітей доброти, навчаймося душевного тепла у дітей!
Любов Дем’янчук

Прокрутити вгору