Грушківчани зібрали 12 тисяч гривень для ЗСУ на благодійному заході

У день Преображення Господнього, 19 серпня, у Грушках відбувся дуже цікавий благодійний захід, на якому зібрали кошти і передали на потреби наших захисників через волонтерів.
Ідею проведення такого заходу, як повідомила завідуюча Грушківським сільським будинком культури Валентина Герасименко, ініціювала жителька села Грабняк Сніжана Шишко. Її родина дуже добре розуміє, як багато потреб є нині у наших воїнів, особливо на передовій.
Працівниці будинку культури підтримали цю ідею і почали впроваджувати в життя.
Організували змістовний патріотичний концерт «Разом – до Перемоги!».


«У нас у будинку культури є співочий гурт «Грушківчанка», ми запросили до участі в концерті ще колежанок із Березівки – ансамбль «Берізка», – вони охоче погодилися. А ще нас підтримали колежанки із села Крученець сусідньої Оліївської громади – ансамбль «Берегиня», – ділиться завідуюча будинком культури Валентина Миколаївна.
Директорка Грушківської гімназії Людмила Малярчук написала вірш, який теж звучав на сцені будинку культури.


Взяли участь у концерті й діти, які читали патріотичні вірші: Поліна Хвелось, Дарія Сумма, випускниця Грушківської школи Тетяна Бондар.


А юний грушківчанин Юрій Сівченко, учасник багатьох оглядів та конкурсів, талановито читав гуморески, дарував усім присутнім гарний настрій та оптимізм.
Окрім концерту, ще влаштували благодійний ярмарок. У ньому взяли участь багато людей. Жінки напекли всяких апетитних булочок та інших смаколиків Запашні букетики ніжної лаванди принесла Оксана Рачинська. Неймовірні власні вироби з пластиліну принесла дівчинка Вікторія Жуківська. Усе це учасники та глядачі заходу із задоволенням купували, а кошти пішли на благодійність.
Фотовиставку «Хобі під час війни» влаштував Сергій Гвоздь. На сцені дарувала пісні семирічна дівчинка Злата Гвоздь. А її мама Надія за пультом озвучувала концерт.
Ведучими заходу були Валентина Герасименко та Марія Жуківська.


Усіх привітав зі сцени будинку культури в.о. старости Грушківського округу Валерій Паляниця.
«Наш захід пройшов дуже вдало. Ми зібрали на концерті у скриньку і на ярмарку загалом 12 тисяч гривень і передали їх представниці волонтерської команди зі Звягеля Юлії Кільчинській. Вона передала ці кошти очільниці їхньої волонтерської команди Лесі Шнайдер, яка закупила наплічники для військових однієї з військових частин, що базується у Звягелі, і надіслала нам звітні фото. Принагідно із вдячністю варто згадати і чотирьох наших жінок, які внесли на організацію ярмарку по 1 тисячі гривень, чим дуже нас підтримали. Ми дуже тішимося з того, що спільно зробили таку гарну справу, і дякуємо усім, хто доєднався, хто брав участь у заході, хто хоч чимось допомагав. Сподіваємося, що й надалі спільно будемо підтримувати наших захисників, адже вони виборюють перемогу для усіх нас», – сказала Валентина Герасименко.




Підготувала Світлана Федоренко
Фото Михайла Євменчука

Прокрутити вгору