У Хорошеві відбувся благодійний
ярмарок на допомогу херсонцям

Молодь Хорошівської громади допомагає жителям затоплених територій внаслідок підриву окупантами греблі Каховської гідроелектростанції на Дніпрі.

Усім відомо про те, що війська рф вночі 6 червня підірвали греблю Каховської ГЕС. Станція відновленню не підлягає. Значна територія затоплена водою. На Херсонщині тривають рятувальні роботи та евакуація населення з місць затоплення. Особливо складна ситуація на тимчасово окупованих територіях, де загарбники залишили людей напризволяще.
Жителі Хорошівської громади активно долучились до збору допомоги херсонцям. Так, у неділю 11 червня в Хорошівському будинку культури відбувся благодійний ярмарок, на якому збирали кошти на допомогу постраждалим.


У програмі заходу відбувся безпосередньо ярмарок, де продавалися прикраси, солодощі, вироби ручної роботи тощо. Також проводилася благодійна лотерея. Не обійшлося без розваг для дітей: аніматори агенції «Бада Бум» гралися з дітками і дарували їм гарні емоції. Були також різні майстер-класи, аквагрим від Юлії Селівестрової, солодка вата від Валентина та Надії Недзельських. У якості аніматорки в костюмі зайчика також була переселенка із Херсонщини Юлія Солоха.
Вихованці Хорошівського центру дитячої та юнацької творчості під керівництвом Лариси Дубчак представили свої вироби, які могли купити всі охочі.


Майстриня Альона Микитенчук надала для ярмарку воскові свічки, вишиванки, віночки. Тома Коба-Броновицька – власноруч приготовлений зефір. Оксана Гребенюк – випічку і десерти. Ольга Стельмащук – фріпси, пастилу. Школярка Анна Степанюк – вироби з бісеру.
У благодійній лотереї розігрували м’які іграшки та букети із метеликами від Олени Ковальчук, мильні композиції від Тетяни Шапіренко-Весельєвої.


Цей благодійний ярмарок усього за кілька днів організували і підготували представниці активної молоді: Ольга Сокирко, Настасія Кузьменко, Анна Желізко, Олена Ковальчук, Юлія Солоха.
На заході було зібрано 13885 гривень, які переказали на рахунок БФ «Support Kherson», що опікується жителями затоплених сіл та міст.

Підготував Артем Поліщук
Фото Анни Желізко

Прокрутити вгору