У Хорошеві відбувся турнір на Кубок пам’яті загиблих воїнів-земляків

Шостого жовтня у Хорошеві на майданчику зі штучним покриттям відбувся турнір із футзалу серед допризовної молоді Хорошівської громади на Кубок пам’яті загиблих воїнів-земляків у війні за незалежність і свободу України. Турнір був присвячений Дню захисників та захисниць України.
Змагання проводилися з метою популяризації спорту серед допризовної молоді.

У них взяли участь сім футбольних команд: Хорошівських ліцеїв №1 та №2, Рижанського, Топорищенського, Зубринського, Краївщинського ліцеїв Хорошівської громади та Селянщинського ліцею імені героїв АТО Олександра Голяченка та Дмитра Литвинчука.
Під звуки Державного Гімну України урочисто відкрили турнір. Серед почесних гостей заходу були мами загиблих Героїв, членкині ГО «Об’єднання матерів і дружин Захисників України» Світлана Порозінська та Тетяна Корзун. Пані Тетяна кожній команді підготувала солодкі подарунки.
Із вітальним словом до присутніх звернувся заступник Хорошівського селищного голови Сергій Засімчук. Він наголосив на важливості здорового способу життя серед молоді, закликав бути гідними продовжувачами звитяжних подвигів наших мужніх пращурів-козаків і нинішніх героїчних захисників і захисниць України.

Привітав учасників турніру та побажав перемоги головний сержант роти охорони другого відділу Житомирського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Віктор Багінський.
Про важливість таких спортивних заходів та шанування пам’яті про полеглих Героїв наголосила у своєму вітальному слові Світлана Порозінська.
Згадали поіменно Героїв Хорошівської громади та хвилиною мовчання вшанували пам’ять захисників і захисниць, полеглих під час виконання бойових завдань, а також мирних громадян та дітей, які загинули внаслідок збройної агресії росії проти України.
Із порядком проведення турніру ознайомив голова Житомирської громадської організації ВФСТ «Колос» Олександр Сташенко.


Перед початком турніру члени суддівської колегії розподілили команди на дві групи, затим провели жеребкування й визначили суперників.
Упродовж змагань на ігровому майданчику вирували пристрасті, адже кожна команда мала бажання досягти якнайкращого результату. У фінальному матчі за І і ІІ місце на майданчику зустрілися команди Хорошівського ліцею №1 і Рижанського ліцею. Із перших хвилин ініціативу у грі взяли хорошівські ліцеїсти, які робили точні передачі, відволікаючі дії, забивали голи у ворота суперників. У підсумку із рахунком 8:2 перемогу здобула команда Хорошівського ліцею №1.
Отож, за результатами турніру
І місце виборола футбольна команда Хорошівського ліцею №1;
ІІ місце – команда Рижанського ліцею;
ІІІ місце – команда Топорищенського ліцею.
Переможці отримали грамоти Хорошівської селищної ради, кубки, медалі. Усі учасники змагань отримали солодощі від Тетяни Корзун.

Ірина Сівінська,
Світлана Федоренко

Прокрутити вгору