У Хорошівському ліцеї №1 відкрили клас безпеки

Нещодавно у Хорошівському ліцеї №1 фіційно відбулося відкриття класу безпеки. «Клас безпеки» — це Всеукраїнський проєкт, мета якого – вивчення правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, ознайомлення з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування в учнів навичок надання домедичної допомоги.
Для закладу це новий крок у розвитку, який дозволить підготувати учнів до неочікуваних ситуацій. Відкриваючи його, директорка ліцею Олена Гамська висловила сподівання, що цей клас допоможе підвищити рівень готовності учнів до збереження життя і здоровя у різних загрозливих ситуаціях.

На урочисте відкриття запросили Хорошівського селищного голову Володимира Столярчука, його заступника Сергія Засімчука, начальницю відділу освіти Олену Матвійчук, заступника начальника відділу цивільного захисту ДСНС у Житомирській області Володимира Майстренка, інспекторку ювенальної превенції Ірину Торохтій.
Після символічного перерізання стрічки представниці учнівського самоврядування Дар’я Яринич та Дарія Могилянець провели ознайомлювальну екскурсію для гостей. Вони розповіли, що клас безпеки розділений на кілька навчальних зон.

Осередок пожежної безпеки містить усі необхідні інструменти та матеріали для безпечного виходу в разі виникнення пожежі.
Зона електробезпеки розповідає про важливі правила, які можуть урятувати життя та здоров’я дитині.
Осередок безпеки життєдіяльності навчає правил поведінки під час різних надзвичайних ситуацій, у тому числі при користуванні газом, запобігання отруєнням, правила безпеки на воді. Учні зможуть в ігровій формі вивчати правила дорожнього руху. Тут є книги, лепбуки, макети дорожніх знаків, яскравий килимок для сюжетно-рольової гри.
Одне з важливих місць ‒ зона домедичної допомоги. Тут знаходяться матеріали, доступна та корисна інформація щодо надання першої домедичної допомоги. Крім того, можна побачити аптечки, дезінфікуючі засоби, бинти та кровоспинні матеріали.

В осередку мінної безпеки є вся необхідна інформація та матеріали для безпечної поведінки у випадку мінної загрози. Крім того, можна переглянути деякі муляжі небезпечних пристроїв.
Завершальним став осередок психологічного розвантаження та ігровий, де учні можуть заспокоїтися і провести вільний час.
З вітальним словом до присутніх звернувся Вололодимир Столярчук. Він подякував колективу за результативну командну роботу. А дітям побажав, аби отримані знання їм не знадобилися в житті, а світ навколо стало мирним і безпечним.

Ірина Миколаївна Торохтій вручила подяку за співпрацю та подарувала книги й буклети з правил дорожнього руху 2024.
Захоплюючий і змістовний відкритий урок з мінної безпеки у 5-В класі провели вчительки Тетяна Ковальчук та Наталія Мороз. На занятті було цікаво не лише дітям, а й дорослим.

Артем Поліщук

Прокрутити вгору